Cs aconsegueix que Les Corts es comprometen a augmentar la prevenció d'abusos en l'àmbit Esportiu

Rosa Menor proposa formació als professionals, protocols de protecció, manuals de bones pràctiques o campanyes de sensibilització

Guardar

Rosa Menor, diputada de Ciudadanos
Rosa Menor, diputada de Ciudadanos

Ciutadans (Cs) ha aconseguit el compromís de Les Corts valencianes per a augmentar les mesures de prevenció d'abusos en l'àmbit esportiu després d'impulsar una iniciativa que ha comptat amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris excepte Vox, que s'ha abstingut.

La diputada de la formació liberal Rosa Menor ha alertat del “increment de les denúncies per abusos a menors que s'estan produint en el món de l'esport, per la qual cosa augmentar els controls es fa més necessari que mai”. En aquest sentit, ha exigit més mesures de prevenció com la formació als professionals a través de jornades anuals protocols de protecció, manuals de bones pràctiques, campanyes de sensibilització o inspeccions, entre altres qüestions.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que “en l'àmbit autonòmic, està pendent de tramitació el Projecte de Llei que regula les professions de l'esport, un text l'aprovació del qual és urgent i que ha de servir per a donar totes les garanties als esportistes sobre la professionalitat i el desenvolupament de les activitats esportives a través de bones pràctiques”.

“És necessari adoptar mesures orientades a la prevenció i actuació enfront de la violència sexual en l'esport, assegurar el benestar dels xiquets i de les xiquetes i la posada en pràctica dels valors de l'esport”, ha explicat. Per això, Cs també ha proposat “instar les entitats i clubs esportius a desenvolupar els protocols existents en la protecció enfront de la violència i les eines per a detectar i previndre possibles casos d'abusos”.

El grup liberal també aposta per “desenvolupar xarrades informatives adaptades a cada edat, perquè els menors coneguen les eines que tenen a la seua disposició en cas de denúncia i procurar la realització d'inspeccions”. En aquest sentit, Menor ha apostat per “aprovar, desenvolupar i implementar la Llei que regula les professions de l'esport a la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de facilitar que la prevenció de possibles casos d'abusos i comptar amb un informe complet individualitzat de tots els professionals que treballen en la pràctica esportiva, especialment en cas de treballar amb menors”.

Arxivat a:

Destacats