Les Corts s'unixen en un Gran Pacte per les Emergències després de l'incendi de Campanar

Mazón accepta la proposta del PSPV i garantix que no serà un xec en blanc sinó que "el xec estarà ple"

Guardar

Minut de silenci a Les Corts per les víctimes dle incendi a Campanar
Minut de silenci a Les Corts per les víctimes dle incendi a Campanar

Partit Popular i PSPV-PSOE han impulsat un Gran pacte per les Emergències després de l'incendi de Campanar, amb l'objectiu de sumar a tots els grups polítics amb representació en Les Corts que, amb l'ajuda d'experts i professionals, servisca per a previndre estes tragèdies.

En una sessió de control marcada per este incident, els socialistes proposaven este dijous un acord que busca evitar futures tragèdies i reparar el mal causat pel recent sinistre, però amb l'advertiment de què "no es tracta d'un xec en blanc".

Carlos Mazón, president de la Generalitat, arreplegava esta proposta amb entusiasme, destacant que ell mateix tenia intencions de plantejar un acord d'este tipus. "En blanc no, el xec estarà ple", va assegurar Mazón, deixant clar que el compromís serà total.

El síndic del grup socialista, José Muñoz, va renunciar a formular preguntes en la sessió, estenent una mà de col·laboració i oferint "la màxima col·laboració" dels diputats socialistes per a reparar el mal causat a les famílies afectades. "Ja hi haurà moment de demanar les explicacions oportunes", va assenyalar Muñoz, destacant la urgència de treballar junts en moments difícils.

El president de la Generalitat, en resposta, va acceptar el desafiament i va expressar la seua disposició a treballar en conjunt. "És una línia en la qual treballe fa temps i en la qual crec que és fonamental", va afirmar Mazón, subratllant la importància de la cooperació per damunt de les diferències polítiques.

"Rigor i exigència"

Mazón va reconéixer la necessitat de treballar amb "rigor i exigència", assegurant que el compromís del govern és total. Va destacar l'esforç conjunt de totes les institucions des del primer moment de l'incendi i va agrair el to constructiu de l'oferta del síndic socialista.

Per part seua, Muñoz va reiterar el seu anomenat a la unitat i va proposar un debat seriós per a previndre futures tragèdies. "És un oferiment sincer per a traure de la batussa política una cosa tan sensible com les emergències", va emfatitzar. Va instar a aprendre de la història i a treballar junts pel benestar dels valencians.

En un moment de dolor i reflexió, tots dos partits han estés la mà per a treballar en conjunt, demostrant que en moments de crisis, la unitat és la millor resposta.

Arxivat a:

Destacats