Les Corts celebraran el ple d'investidura de Carlos Mazón com a president el dijous 13

El PP presidirà huit comissions de les Corts i adjudica les diferents portavocías entre els seus diputats

Guardar

Carlos Mazón, pròxim president de la Generalitat
Carlos Mazón, pròxim president de la Generalitat

El síndic del PP en Les Corts, Miguel Barrachina, ha anunciat que Les Corts celebraran el ple d'investidura de Carlos Mazón com a president de la Generalitat el pròxim dijous 13.

Barrachina ha fet aquestes declaracions després de la primera junta de portaveus de la nova legislatura. En la reunió s'ha aprovat, entre altres qüestions, el calendari d'aquest mes amb el ple d'investidura del futur president Carlos Mazón, la presa de possessió el dia 17 i el ple d'elecció dels sis senadors territorials que corresponen a la Comunitat Valenciana a final de mes. També s'ha aprovat la constitució demà, de forma pactada i unànime, de les 14 comissions d'aquesta legislatura en les presidències de la qual estaran representats tots els grups.

En concret, el PP presidirà huit comissions: coordinació, drets humans, educació i cultura, política social i ocupació, sanitat i consum, medi ambient, igualtat de gènere, comissió d'RTVV i de l'espai audiovisual.

Miguel Barrachina ha assenyalat també, després del minut de silenci celebrat en la porta de les Corts per l'assassinat d'una dona de 38 anys a Antella, que "denunciem aquest nou crim masclista. Estem batent rècords en les xifres amb 24.000 dones valencianes que en l'últim any han denunciat violència masclista. Davant aquest increment de les agressions sexuals les solucions no poden ser l'excarceració massiva dels agressors o el tancament de nou jutjats de violència contra la dona a la Comunitat Valenciana. És veritablement inaudit en una democràcia que els polítics revisen les condemnes que han aprovat els jutges".

Finalment, Barrachina ha indicat que "el PP es va a asseure amb tothom en Les Corts per a intentar aconseguir acords en benefici dels valencians".

Aquests són els portaveus populars en les diferents àrees parlamentàries: Jose Antonio Rovira (portaveu Justícia), Wenceslao Alós Valls (portaveu Administració Local), Beatriz Gascó (portaveu Educació), Francisca Bartual (portaveu Cultura), Eduardo Dolón (portaveu Esport), Dolores Roch (portaveu Universitats) Rubén Ibáñez (portaveu Hisenda), Ruth Merino (portaveu Economia), Felipe Carrasco (portaveu Indústria), Jose Ramón González de Zárate (portaveu Turisme), Eva Ortiz (portaveu Comerç), Julia Parra (portaveu Noves Tecnologies), Ernesto Fernández (portaveu Agricultura), Salomé Pradas Tingues (portaveu Obres Públiques), Fernando Pastor Llorens (portaveu d'Habitatge), Elena Bastidas (portaveu Política Social), Magdalena González La Red (portaveu d'Ocupació), Lucía Peral (portaveu d'Infància i Joventut), José Juan Zaplana (portaveu Sanitat), Salvador Aguilella (portaveu Consume), Adoración Llop (portaveu Salut Pública), Javier Sendra (portaveu Medi ambient), María Gómez (portaveu Aigua), Verónica Marcos (portaveu Ordenació del Territori), Noelia Císcar (portaveu Comissió Igualtat de Gènere), María Luisa Gayo Fusta (portaveu LGTBI), Susana Fabregat (portaveu Comissió RTVV), Juan Francisco Pérez Llorca (portaveu Comissió Reglamente), María José Catalá Verdet (portaveu Comissió Estatut dels Diputats), Pablo Broseta (portaveu Assumptes Europeus), Vicente Betoret (portaveu Comissió Drets Humans), María del Rosario Escrig (portaveu Comissió de Peticions), Vicent Mompó Lledó (portaveu Comissió Coordinació) i Marta Barrachina (Participació Ciutadana).

Destacats