Cooperació dirigeix l'acció humanitària per a atendre l'emergència internacional provocada per la pandèmia de COVID-19 en països desfavorits

Guardar

generalitat
generalitat

La Conselleria de Cooperació ha adaptat les accions d'ajuda humanitària incloses en el programa de Cooperació Internacional al Desenvolupament a donar resposta internacional a la greu crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19 en països desfavorits.

Aquesta modificació en la descripció i finalitat d'aquest programa forma part del Decret llei de Mesures Extraordinàries de gestió economicofinancera per a fer front a la crisi produïda per la COVID-19, aprovat divendres passat pel ple del Consell i que publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Les accions d'ajuda humanitària compten amb una dotació pressupostària d'1.350.000 euros per a 2020, quantia que a més de proporcionar ajuda humanitària urgent davant catàstrofes naturals o causades per l'home, es destinarà també a pal·liar els efectes de la COVID-19.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha subratllat que aquesta crisi tindrà un impacte a nivell global "que serà devastador en aquells països i comunitats més vulnerables del planeta, als països en desenvolupament, on serà necessària una resposta conjunta de totes les administracions. És fonamental un compromís prioritari".

Per la seua part, la directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Xelo Angulo, ha manifestat que la societat valenciana "ha demostrat el seu ferm compromís amb la cooperació durant 30 anys i ara, més que mai, la solidaritat ha d'estar al costat dels pobles menys desfavorits i afectats per aquesta crisi sanitària mundial".

Destacats