La Conselleria de Sanitat prepara l'estratègia de vacunació contra la pigota dels micos per a grups de risc

Guardar

vacunacion mayores
vacunacion mayores

La Conselleria de Sanitat ja està vacunant contra la pigota dels micos a contactes de casos confirmats i en aquests moments està preparant l'estratègia d'inoculació per a grups de risc, segons han confirmat fonts del departament que dirigeix Miguel Mínguez.

La Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat va revisar la setmana passada l'estratègia de vacunació contra la pigota dels micos i recomana administrar la profilaxi preexposició en persones que mantenen pràctiques d'alt risc.

Així mateix, l'organisme aconsella la profilaxi postexposició de contactes estrets de casos confirmats, sobretot aquells amb alt risc de malaltia greu (població infantil, les embarassades i les persones amb immunodepressió), així com personal sanitari i de laboratori amb contacte amb casos confirmats i que hagen tingut alguna incidència en l'ús d'equips de protecció individual.

110 CASOS A LA COMUNITAT VALENCIANA

La Comunitat Valenciana ha registrat fins al moment un total de 110 contagis de monkeypox després de confirmar-se en l'actualització d'ahir de la conselleria de Sanitat 16 nous casos.

Precisament, el cap del servei de vigilància i control epidemiològic de la Conselleria, Javier Roig, en la seua intervenció en el Consell de Salut de la Comunitat Valenciana celebrat aquest dimecres ha analitzat la situació actual de la pigota dels micos a nivell nacional i de la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, ha explicat que aquesta era "una malaltia endèmica en algunes zones d'Àfrica de la qual rarament arribava algun cas a Europa, fins a primers de maig, quan van començar a detectar-se alguns casos al Regne Unit i, a partir d'ací, es van detectar en quasi tots els països d'Europa i en molts països del món". No obstant això, ha recalcat que les dades de contagis "res tenen a veure amb els ascensos exponencials als quals ens té acostumats el coronavirus".

Per part seua, el cap del servei de promoció de la salut i prevenció en les etapes de la vida, José Antonio Lluch, ha explicat que la vacuna, "aprovada per a la prevenció de la pigota clàssica, ha demostrat una efectivitat molt alta també enfront de la pigota dels micos".

Destacats