El conseller de Sanitat Marciano Gómez declara que les negociacions amb els sindicats estan obertes

Asix ha respost a Castelló a preguntes dels mitjans de comunicació, al mateix temps que ha declarat que el PP "l'única cosa que retalla són les llistes d'espera"

Guardar

El conseller de Sanidad Marciano Gómez declara que las mesas de negociación con los sindicatos están "abiertas"
El conseller de Sanidad Marciano Gómez declara que las mesas de negociación con los sindicatos están "abiertas"

El Partit Popular "l'única cosa que retalla són les llistes d'espera". Així s'ha pronunciat després de la presentació del pla funcional del nou Hospital General de Castelló Marciano Gómez, conseller de Sanitat, en referència a les protestes convocades pels sindicats que han tingut lloc hui enfront de la seu de la Conselleria de Sanitat. "Hui és un dia per a no parlar d'una altra cosa que no siga del nou hospital, doncs ens trobem davant un dia absolutament històric, amb un compromís amb la sanitat pública valenciana centralitzada a Castelló", ha declarat durant la seua intervenció en la capital castellonenca.

Així, la Mesa sectorial (conformada per UGT, CCOO i Intersindical Salut) ha organitzat un calendari de protestes entre la qual s'inclou la mobilització que ha tingut lloc durant el matí d'este dimarts contra "les polítiques de retallades" del departament de Sanitat. En eixa línia, les organitzacions sindicals demanden una millora de les condicions laborals amb la implantació de la jornada de 35 hores en l'àmbit sanitari; i també mostren el seu rebuig a les macroàrees i la "mobilitat forçosa" que denuncien que es derivarà d'elles.

"No hem fet cap retallada ni cap tipus de mobilitat, la qual cosa pansa és que estos sindicats que hui s'estan mobilitzant es van alçar de la taula i no van acordar el que van acordar els que es van quedar, que va ser que la mobilitat del personal que actualment té la seua plaça va a ser intocable, llevat que hi haja qualsevol tipus d'incident en qualsevol tipus de gravetat que hàgem d'executar qualsevol tipus de situació excepcional", ha subratllat el conseller.

Concentración de los sindicatos frente a la Conselleria de Sanidad hoy
Concentració dels sindicats enfront de la Conselleria de Sanitat hui

"Si no s'hagueren alçat de la taula, segurament hagueren sabut este acord i nosaltres tenim les portes obertes per a tot el que vulga parlar amb nosaltres, i de fet tenim meses tècniques per a això", ha afegit.

Gómez declara que les negociacions estan obertes

Respecte a si el titular de l'àrea pensa reunir-se amb els sindicats arran de les protestes que s'estendran fins al pròxim 11 de maig, Gómez ha assenyalat que la Conselleria "s'està asseient tots els dies amb ells", i ha recalcat que les taules de negociació es troben obertes i sí s'està negociant amb estes organitzacions.

En el costat contrari, la secretària Rosa Atiénzar, secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors sociosanitaris de CCOO PV (FSS CCOO-PV) va assegurar a València Extra que ara la negociació es troba "paralitzada", i segons explica "la Conselleria no ha convocat als sindicats "des de fa més de mes i mig per a acordar la jornada laboral".

Destacats