El Consell ratifica l'acord de Mesa Sectorial que desenvolupa l'OPE extraordinària per a reduir la temporalitat de les plantilles de la Generalitat

L'acord estableix els barems i criteris generals que s'aplicaran en l'Oferta Pública d'Ocupació extraordinària

Guardar

Una oficina d'ocupació
Una oficina d'ocupació

El ple del Consell ha ratificat l'acord de Taula Sectorial pel qual es desenvolupa l'Oferta d'Ocupació Pública (OPE) per a la reducció de la temporalitat en les plantilles de la Generalitat en els termes que la Conselleria de Justícia, Interior i administració pública va acordar amb la majoria de les organitzacions sindicals amb representació en la Taula General de Funció Pública. L'acord es va aconseguir el passat 29 de juliol amb el suport en el si d'aquest organisme amb el suport de tres de les quatre organitzacions sindicals que estan representades en ell (UGT, CCOO i Intersindical).

En el document s'estableixen els barems i criteris generals que s'aplicaran en l'OPE extraordinària -convocada per a complir amb el que s'estableix amb la Llei 20/2021 del Ministeri d'administracions públiques- amb la qual es pretén reduir la temporalitat en el sector públic fins al 8%.

En l'OPE es convocaran 3.088 places. D'elles 2.514 corresponen a llocs de naturalesa estructural dotats pressupostàriament que han estat ocupats de manera temporal i ininterrompudament amb anterioritat a l'1 de gener de 2016. A més, s'inclouran altres 574 places que hagen estat ocupades d'igual manera, almenys, en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2021. L'OPE extraordinària es completa amb 739 places pel torn de promoció interna.

Barems i criteris generals

Segons es recull en l'acord les places del primer grup ‒ocupades de manera temporal i ininterrompudament des d'abans de l'1 de gener de 2016‒ es convocaran, tal com marca la llei estatal, mitjançant processos de concurs en els quals el 60% de la nota correspondrà a l'experiència baremada amb 0,32 punts per mes treballat en un lloc de la Generalitat igual al que s'opte; 0,11 punts per mes per llocs diferents i 0,08 per mes en altres administracions. El 40% restant de la nota s'avaluarà mitjançant altres mèrits com els exàmens aprovats en oposicions semblants durant els últims deu anys; les titulacions acadèmiques, el coneixement del valencià i altres idiomes comunitaris i els cursos de formació.

Les places del segon grup (574 i ocupades en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2021) es cobriran mitjançant concurs oposició en el qual els exàmens suposaran el 60% de la nota i el 40% mitjançant la baremació de mèrits a raó de 0,18 punts per mes treballat en lloc similar de la Generalitat al qual s'aspira; 0,06 en funcions diferents i 0,05 per mes treballat en altres administracions. La resta de la puntuació es configurarà mitjançant els mateixos mèrits que el grup precedent. Per a aquest grup, el contingut dels exàmens guardarà relació amb els procediments, tasques i funcions habituals dels llocs de treball als quals s'oposita i, per aqueix motiu, hi haurà una reducció dels temaris.

Aquesta OPE extraordinària se suma als processos d'estabilització de llocs de treball interins que ara mateix estan en marxa corresponent als anys 2017, 2018 i 2019 en els quals es cobriran un total de 5.490 llocs.

Arxivat a:

Destacats