El Consell titlla de "parche" ampliar el termini per a regularitzar el pagament a proveïdors en el sector ceràmic

La portaveu del govern autonòmic, Ruth Merino, ha demanat una norma adequada a la "realitat empresarial" del sector ceràmic per a evitar perdre les ajudes europees

Guardar

El Consell tilda de “parche” ampliar la excepción para regularizar el pago a proveedores en el sector cerámico
El Consell tilda de “parche” ampliar la excepción para regularizar el pago a proveedores en el sector cerámico

La portaveu i consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha assegurat que l'ampliació en sis mesos —fins a arribar als dotze— per a complir la llei general de subvencions i regularitzar el pagament a proveïdors en el sector ceràmic és una bona notícia, però ha descrit esta mesura del govern central com "un pegat". Així s'ha referit la portaveu del govern autonòmic durant la roda de premsa posterior al ple de l'executiu valencià celebrat este dimarts.

Es tracta d'una mesura que va ser anunciada ahir per Rebeca Torró, secretària d'Estat d'Indústria, durant la inauguració de Cevisama en Fira València. D'esta manera, l'anunci de Torró s'oficialitzarà mitjançant un decret que s'aprovarà en els pròxims dies i donarà a les empreses ceràmiques el termini d'un any per a regularitzar i actualitzar el pagament a proveïdors. Així mateix, esta ampliació evitarà que les companyies del sector ceràmic perden les ajudes europees Next Generation xifrades en 70 milions d'euros.

Rebeca Torró, secretaria de Estado de Indústria, en declaraciones a los medios de comunicación durante Cevisama
Rebeca Torró, secretària d'Estat d'Indústria, en declaracions als mitjans de comunicació durant Cevisama

"Hem tingut coneixement d'esta flexibilització perquè el sector ceràmic puga emmotlar-se a eixa exigència injusta de complir el pagament als proveïdors en 30 dies i que els fa no poder accedir a les ajudes que més necessiten", ha exposat la portaveu del Consell.

"Ahir s'ho vaig dir al matí a la mateixa secretària d'Estat i està molt bé esta flexibilització, però crec que això és sols un pegat i el que el sector ceràmic necessita és que s'elimine o es modifique eixa normativa que els exigix un període de pagament de 30 dies". Al mateix temps, Merino ha assegurat que "això no és qüestió que passen sis més perquè en el seu sector els 30 dies de pagament màxim a proveïdors és una exigència difícilment abarcable".

"Jo crec que hauríem de baixar més a la realitat dels sectors industrials, especialment els que afecten a la ceràmica, per a saber quina és la seua realitat empresarial i quins són els terminis que tenen i no fer-los unes exigències que els impedixen accedir a les ajudes que ara mateix tant necessiten", ha finalitzat Merino durant la seua compareixença davant els mitjans. 

Destacats