El Consell invertirà 1,5 milions d'euros en la creació de l'Institut Valencià de Memòria Democràtica

Aquesta nova infraestructura apareix en els pressupostos de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica per a 2023 que ascendeixen a 106 milions

Guardar

Treballs d'exhumació a la Fossa 114 de Paterna
Treballs d'exhumació a la Fossa 114 de Paterna

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha exposat aquest dimarts en Les Corts el presupuetso del seu departament que en 2023 ascendirà a 106 milions. Un muntant que ha augmentat un 10,1 % respecte a l'any anterior.

Així, una de les inversions més destacades prevista en els comptes autonòmics d'aquesta Conselleria és la creació d'un Institut Valencià de Memòria Democràtica, els Drets Humans i les Llibertats Públiques. Es tracta d'una nova infraestructura en la qual el govern valencianao invertirà un total de 1,5 milions d'euros.

En aquest sentit, la seu d'aquesta nova entitat dedicada a la memòria democràtica se situarà en la ciutat d'Alacant. En concret, s'ha previst que el seu centre d'operacions estiga en un antic edifici de sanitat exterior que actialmente es troba en plens treballs de rehabilitació i millora de la seua eficiència energètica.

Accions de recuperació de la Memòria Democràtica

A més, la Conselleria que dirigeix Pérez Garijo destinarà una part dels sis milions del pressupost anual que estan dirigits al foment de la Qualitat Democràtica per a treballs de localització, exhumació i identificació de víctimes del franquisme.

rosa perez garijo
Rosa Pérez Garijo, consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

També s'augmentarà el pressupost perquè la Conselleria òbriga d'ofici valleges i es dotarà a les universitats amb 50.000 euros per a investigar on es localitzen les víctimes de la dictadura franquista. I altres 600.000 euros per a millorar les tasques d'identificació, renovant el conveni amb la Fundació Fisabio.

Destacats