El Consell aprova un sistema per a agilitar i racionalitzar la compra de material sanitari per import de 178 milions d'euros

La Generalitat avança en la simplificació administrativa, afig seguretat jurídica, afavoreix el teixit empresarial i facilita la compra de productes emergents i innovadors

Guardar

Ruth Merino, consellera i portaveu de la Generalitat Valenciana
Ruth Merino, consellera i portaveu de la Generalitat Valenciana

El Consell ha aprovat destinar 178,2 milions d'euros per a un sistema d'adquisició que permetrà "agilitar i racionalitzar el subministrament de material sanitari als centres de l'àmbit de la sanitat pública", segons ha informat la consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino.

L'actuació, acordada en la reunió del Govern valencià d'aquest dimarts, "comprén la compra de guants, material de desinfecció, condícia i cura de pacients", ha detallat Merino, qui ha precisat que la durada aquest procediment és de quatre anys, amb possibilitat de pròrroga per períodes de dos anys, fins a un màxim de 10.

Amb aquesta mesura, la Generalitat avança en la simplificació i normalització administrativa i afig seguretat jurídica al mateix temps que afavoreix al teixit empresarial, donant cabuda a operadors econòmics diversos, i facilita la compra de productes emergents i innovadors.

Altres assumptes

En la sessió d'aquesta setmana, l'Executiu autonòmic ha aprovat també un conveni amb la Universitat de València per a col·laborar en la realització de programes d'intervenció psicosocial amb homes que han exercit o es troben en risc d'exercir violència de gènere.

"La intervenció amb aquestes persones, que participen de forma voluntària o a conseqüència d'una mesura judicial, la realitza personal especialitzat en violència de gènere, durant aproximadament un any i en format grupal", ha especificat la portaveu Merino.

D'altra banda, en l'àmbit de l'ocupació, el Consell ha resolt l'extensió de l'acord de cooperació entre la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, a través de Labora (el Servei Valencià d'Ocupació i Formació), i els municipis de Sant Joan d'Alacant, La Nucia i La Vila Joiosa.

Finalment, el Govern autonòmic ha autoritzat dos convenis entre la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport i les universitats públiques valencianes, un amb la Universitat de València-Estudi General (UV) per al foment de la formació i tutorització d'entrenadores i entrenadors esportius valencians i un altre amb la Universitat Politècnica de València (UPV) per a continuar col·laborant en el manteniment de l'activitat de la Càtedra d'Estudis Esportius de la UPV.

Nomenaments

La portaveu del Consell també ha assenyalat que aquest dimarts s'ha publicat en el DOGV una modificació del Decret 112/2023 del Consell d'estructura de la Generalitat, que afecta concretament a la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública.

Aquesta modificació ha comportat la realització de cessaments i nomenaments de les mateixes persones que estaven ocupant un càrrec per un canvi en la nomenclatura del lloc que ocupen. Així, s'ha procedit al nomenament d'Eusebio Monzó Martínez com a secretari autonòmic d'Hisenda i Finançament; de María José Mira Veintimilla com a secretària autonòmica d'Economia, i de Jesús Gual Sanz com a director general de Fons Europeus i Sector Públic.

A més, s'ha procedit al nomenament com a sotssecretari de la Conselleria de Justícia i Interior de Ricardo García García, així com el de la presidenta de l'Autoritat Portuària de València, Mar Chao López.

Arxivat a:

Destacats