El Consell aprova l'Oferta d'Ocupació Pública de 2023 amb 823 places

D'aquest total, 328 es cobriran per oposició lliure sense fase de concurs de mèrits

Guardar

Imatge d'arxiu d'un examen d'oposicions docents
Imatge d'arxiu d'un examen d'oposicions docents

La Generalitat Valenciana ha aprovat hui el decret d'Oferta d'Ocupació Pública (OPE) de 2023, que contempla un total de 823 places. D'elles, 328 seran per al torn lliure i es cobriran per oposició lliure sense fase de concurs de mèrits, en aplicació de la Llei de Funció Pública valenciana. És el segon any que es duu a terme aquesta mesura en la comunitat autònoma.

A més, l'OPE de 2023 inclou una oferta de promoció interna específica per a la consolidació de 176 llocs de treball d'educadors i educadores infantils. L'oferta també contempla convocatòries per a 24 cossos i escales de l'Administració de la Generalitat.

Entre les places que es convocaran, destaquen les 45 places del Cos Superior d'Administració de Fons Europeus i les 65 del Cos Superior Tècnic d'Administració General. També se sumen altres 22 places d'Enginyeria Informàtica que van quedar desertes en l'OPE de 2022.

L'OPE s'ha dissenyat estenent al màxim la taxa de reposició, és a dir, el nombre de places que es permet convocar per a cobrir les baixes per jubilació de la plantilla. El Govern central manté una taxa del 120% en els sectors prioritaris (els d'atenció sociosanitària) i del 100% en la resta. Cal recordar que durant anys es va mantindre la taxa de reposició en nivells molt inferiors a causa de la crisi econòmica 2008-2013 i que, malgrat les peticions de la Generalitat per a la seua supressió total, continua vigent.

Gràcies a la taxa de reposició, es poden convocar un total de 521 llocs de treball. A més, s'afig un 20% addicional en aquest exercici com a mesura extraordinària per a reduir la temporalitat, més els 176 llocs del Personal Educador Infantil en virtut de la Disposició Transitòria de la Llei de la Funció Pública per a regularitzar la situació d'aquest col·lectiu.

El decret de l'OPE també contempla que la Generalitat s'obliga a si mateixa al fet que els processos de selecció, les oposicions, s'han de convocar en un termini màxim d'un any després de l'aprovació del decret que s'ha dut a terme recentment.

Finalment, l'OPE inclou mesures per a fomentar la igualtat de gènere. Les convocatòries inclouran, com a criteri de desempat, la resolució en favor de la dona en el cas que el sexe femení estiguera infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del cos o escala objecte de la convocatòria. Aquesta mesura busca fomentar la igualtat d'oportunitats en l'accés a la funció pública i reduir les bretxes de gènere en l'ocupació pública.

Destacats