El Consell aprova mesures de suport al sector ceràmic per import d'1,6 milions d'euros per a reforçar la seua modernització i el seu posicionament internacional

Guardar

La portaveu del Consell, Ruth Merino
La portaveu del Consell, Ruth Merino

El Consell ha aprovat mesures de suport al sector ceràmic per import d'1,6 milions d'euros que permetran desenvolupar actuacions destinades a reforçar la seua modernització i el seu posicionament en els mercats internacionals, segons ha informat la portaveu i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, després de la reunió del ple de l'Executiu valencià.

En concret, el Consell ha autoritzat un conveni amb l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) a través del qual la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública destinarà un milió d'euros a la patronal taulellera per al desenvolupament d'activitats dirigides a contribuir a l'impuls de la transformació modernitzadora del sector.

A més, també ha donat llum verda al decret anunciat pel president, Carlos Mazón, pel qual es regula i concedix una subvenció directa a Ascer que permetrà destinar altres 600.000 euros a accions per a intensificar la presència internacional del sector ceràmic i la seua competitivitat, així com per a la realització d'una campanya de promoció i la distribució dels seus continguts en xarxes socials, premsa i mitjans especialitzats.

"Es tracta de contribuir, mitjançant la promoció, la capacitació i la qualificació dels seus recursos humans, a millorar la competitivitat de les empreses d'este sector d'activitat tan important en el nostre territori", ha assenyalat Ruth Merino.

Subministrament de medicaments i vacunes

D'altra banda, el Consell ha autoritzat contractacions per al subministrament de medicaments als centres de l'àmbit de la Sanitat pública valenciana i de vacunes contra el virus sincicial per un import global estimat de 195,6 milions d'euros.

En este sentit, el contracte per al subministrament de diversos medicaments essencials per al tractament de diverses malalties (leucèmia, limfoma, depressió, hipertensió arterial pulmonar, tuberculosi, esquizofrènia, o esclerosi múltiple) té un valor estimat de 163,5 milions d'euros, incloent-hi les seues possibles pròrrogues.

A més, s'ha autoritzat la contractació del subministrament de l'anticòs monoclonal nirsevimab, davant el virus respiratori sincicial (VRS), inclòs en els programes d'immunització.

El valor estimat d'este segon contracte és de 32,1 milions d'euros, i es preveu l'adquisició d'un total estimat de 70.000 dosi per a un període de dos anys. La duració del contracte és de dos anys, prorrogable per un màxim de fins a 24 mesos addicionals.

En la Comunitat Valenciana, l'estratègia d'immunització enfront del virus respiratori sincicial es va començar a desenvolupar a partir de l'1 d'octubre de 2023 fins al 31 de març de 2024, i durant eixe període s'ha immunitzat a més de 34.000 xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana.

Edwards Lifesciences Technology

Així mateix, el Consell ha aprovat la declaració de Projecte Territorial Estratègic (PTE) per a la iniciativa presentada per la multinacional nord-americana Edwards Lifesciences Technology basada en la producció de material mèdic en el terme municipal de Moncada.

Edwards Lifesciences Technology, dedicada a la fabricació de vàlvules cardíaques i sistemes de monitoratge hemodinàmic, té presència en 32 països, i a Espanya compta amb una seu al Parc Tecnològic de Paterna.

La iniciativa d'Edwards Lifesciences complix amb els condicionants d'activitat industrial d'elevat component tecnològic i innovador per a ser declarada PTE per part de la Generalitat en els termes que establix la disposició addicional novena del Text Refós de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (TRLOTUP).

En un altre orde de coses, el Consell ha acordat el nomenament de Virginia Jiménez Martínez com a nova sotssecretària de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, en substitució de María Eugenia Vives Arlandis, que cessa petició pròpia.

Destacats