La Comunitat Valenciana serà la seu de la plataforma intel·ligent de destinacions turístiques

Tindrà una inversió de 130 milions d'euros i convertiran a Benidorm i Alacant en el disseny del futur del sector

Guardar

Para-sols a la Platja de Llevant de Benidorm
Para-sols a la Platja de Llevant de Benidorm

Benidorm serà la seu de la plataforma intel·ligent de destinacions turístiques. L'anunci l'ha realitzat el president del Govern Pedro Sánchez juntament amb el president de la Generalitat Ximo Puig després de reunir-se aquest diumenge amb empresaris del sector turístic a Benidorm.

El projecte suposarà una inversió de més de 130 milions d'euros que serviran per a desenvolupar programes de turisme intel·ligent per a tot el sector espanyol, convertint a Benidorm i el general Alacant en un referent per a tota Espanya en l'aplicació de les noves tecnologies turístiques.

La plataforma intel·ligent de destinacions turístiques és una eina que combinarà dades públiques i privades amb l'objectiu de connectar de manera digital a destins, turistes i empreses, així com millorar la competitivitat del sector.

El Data Space, estarà situat a Benidorm. La Comunitat Valenciana rebrà dades de tota Espanya i aquest centre serà un referent de la nova política basada en la digitalització, la transparència i la sostenibilitat.

La seu per a l'equip tècnic seran les instal·lacions d'Invat.tur. A més ja està previst la creació d'un nou Centre de Turisme (Cdt), al costat d'Invat.tur, conformant així a Benidorm un campus d'innovació turística.

La Plataforma Intel·ligent fomentarà el desenvolupament de nous serveis basats en dades per al turista. Permetria augmentar la sostenibilitat de les destinacions turístiques, i personalitzar l'oferta al turista.

El president de la Generalitat Ximo Puig havia sol·licitat al Govern que aquest organisme tinguera seu en la principal ciutat turística d'Espanya, Benidorm, dins del marc de descentralització necessària de l'Administració de l'Estat.

Arxivat a:

Destacats