La Comunitat Valenciana es converteix en centre mundial de la mobilitat sostenible amb un congrés amb 5.000 executius i 340 experts internacionals

Guardar

 Director general de Coordinació de l'Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos.
Director general de Coordinació de l'Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos.

La Comunitat Valenciana es convertirà en centre mundial de la mobilitat sostenible entre el 21 i el 23 de març, amb la celebració del 'eMobility Expo World Congres', en el qual més de 5.000 executius 340 experts de tot el món debatran en una trobada global per a definir el futur de la mobilitat i l'evolució cap a la descarbonització, segons ha destacat el director general de Coordinació de l'Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos.

En aquest esdeveniment, que serà inaugurat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, la Generalitat Valenciana tindrà l'oportunitat de "projectar al món tot el que ha ocorregut ací en els últims anys", i mostrar "per què som un referent i un espai idoni per a invertir en aquesta mena de mobilitat", ha assenyalat Poyatos.

El director general ha ressaltat que la trobada permetrà també mostrar les "grans inversions" realitzades per la Generalitat per a fomentar la mobilitat sostenible, l'atracció d'inversions i l'impuls de projectes que generen "ocupació de qualitat".

Així mateix, el congrés "facilitarà contactes amb multinacionals i inversors que estan desenvolupant projectes de mobilitat sostenible per tot el món, per a oferir-los la possibilitat que duguen a terme aquestes inversions en la Comunitat Valenciana".

Empreses com Balearia, Ford, AirNostrum, Stadler, bp, Port de València, Zeleros, Power Electronics, Renfe, AVIA, Toyota, Tesla o Cepsa participen en el congrés, a més d'organitzacions com Espais Econòmics Empresarials (EEE), Institut de Tecnològic de l'Energia (ITE), Aeroport de Castelló, Universitat Politècnica de València (UPV) o StartupValencia.

Entre les activitats programades en el marc del congrés destaca la celebració del Fòrum Europeu de Bateries 2023, organitzat per l'Associació Europea de Fabricants de Bateries d'Automoció (Eurobat), que per primera vegada tindrà lloc a València. Participaran en ell, el president Ximo Puig i el CEO de PowerCo, Thomas Dahlem.

"El fòrum d'Eurobat té lloc just abans que Espanya assumisca la Presidència del Consell de la Unió Europea, en el qual es debatran les polítiques i estratègies clau en aquest sector fins a 2024. En aquesta conjuntura, València està cridada a ser un els hubs mundials en mobilitat sostenible amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica en 2050", ha indicat Poyatos.

Viatges a la lluna i Hyperloop

En el programa de 'l'eMobility Expo World Congres' s'han programat xarrades sobre "fabricació de bateries per a vehicles elèctrics (PowerCo), hyperloop (Zeleros), viatges a la lluna (Airbus), piles d'hidrogen (Iberdrola) o descarbonització del transport (Ricardo)", ha apuntat el director general. En definitiva, es debatrà sobre "com seran els nous vehicles i les noves fonts d'energia".

L'eMobility Expo World Congress és un esdeveniment d'innovació per a la indústria de la mobilitat electrificada, autònoma, connectada i sostenible, en el qual s'exploraran els nous models de mobilitat urbana i de micromobilitat que estan transformant la forma de vida de les ciutats. Es tracta, per tant, d'una cita "per a definir el futur de la mobilitat sostenible a Europa en les pròximes dècades", segons Poyatos.

El Congrés comptarà l'assistència de companyies i organitzacions dels sectors de la mobilitat urbana, automoció, transport naval, ferroviari i aeri, els qui presentaran les últimes novetats i tecnologies per a impulsar la intermodalitat i la seguretat en el transport.

L'esdeveniment comptarà amb diferents activitats per a fomentar el networking i les sinergies entre els professionals del sector com els eMobility Innovation Awards 2023, els premis que reconeixen el lideratge, els projectes i solucions d'innovació que transformaran la indústria de mobilitat.

Els fòrums de debats programats i les inscripcions al congrés poden consultar-se en la web https://www.emobilityworldcongress.com/

Destacats