La Comunitat Valenciana avançarà cap a la major normalitat el dilluns amb més flexibilitzacions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que es modificaran horaris d'obertura i aforaments i s'obri a exigir el certificat de vacunació en establiments

Guardar

La Comunitat Valenciana espera més flexibilitzacions dilluns que ve 27 de setembre
La Comunitat Valenciana espera més flexibilitzacions dilluns que ve 27 de setembre

Aquest dilluns 27 de setembre, la Comunitat Valenciana avançarà cap a la major normalitat amb un nou paquet de restriccions que serà més flexible. Així ho ha avançat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha avalat aquest pas avance amb la previsió que en els pròxims dies s'haja aconseguit un 90 % de població amb la pauta completa de la vacuna.

El cap del Consell ha donat aquest avanç abans de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant el coronavirus, que s'espera per a finals d'aquesta setmana. Ho ha fet durant la clausura de la reunió conjunta del Comité Executiu i la Junta Directiva de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), en la qual ha participat al costat de Salvador Navarro, president de l'entitat.

En concret, ha detallat que el dilluns, quan s'alçarà l'actual paquet de restriccions, es modificaran horaris d'obertura i aforaments. També, que s'obrirà un diàleg amb els sectors afectats perquè "la normalització siga el més efectiva" possible i que considera que l'ús del certificat de vacunació a l'hora d'accedir a determinats establiments "donarà seguretat als ciutadans" i "garantirà drets".

En aquest sentit, Puig ha celebrat que en els pròxims dies s'haurà aconseguit el 90 % de la població amb pauta completa. Segons l'última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d'aquest mateix dijous, un total de 4,04 milions de persones han rebut almenys una dosi de la vacuna, de les quals 3,9 milions tenen la pauta completa.

Això sí, caldrà esperar a la reunió de la Taula Interdepartamental per a conéixer totes les mesures que entraran en vigor a partir del dilluns que ve, que tal com s'esperava, serà un pas decisiu previ al 9 d'Octubre, data en la qual el cap del Consell ha reiterat que hi haurà la màxima normalitat possible.

Destacats