Comunicat del director general d'À Punt sobre les declaracions del PSPV de que Mazón pressiona a la cadena autonòmica

Guardar

Façana de Les Corts Valencianes
Façana de Les Corts Valencianes

El president del Consell Rector i el director general d'À Punt ha volgut reaccionar amb un comunicat a les afirmacions del portaveu del PSPV en Les Corts, qui ha afirmat que Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, pressiona als treballadors de la cadena autonòmica. Este és el comunicat íntegre:

"Davant la denúncia realitzada pel portaveu del PSPV a les Corts Valencianes respecte a les suposades pressions del president de la Generalitat Valenciana als treballadors d'Informatius d'À Punt, tant des de la Presidència del Consell Rector com des de la Direcció General d'À Punt, volem insistir en el següent:

1.- Ni la Direcció General, ni la Direcció d'Informatius han rebut cap ingerència, consigna, ni pressió política ni directa o indirecta, de l'actual Consell de la Generalitat Valenciana ni de cap organ del govern valencià. De fet, tal com indica el Consell d'Informatius en el seu informe de 2023, els professionals d'Informatius d'À Punt treballen amb absoluta independència i llibertat per a fer la seua tasca professional i no s'ha donat cap cas de censura o manipulació.

2.- Els comentaris del president Mazón i l'equip d'À Punt en Fitur poc abans d'una entrevista es van produir en un marc privat de caràcter informal que no forma part de l'actualitat. De fet, el vídeo mostrat pel portaveu socialista ha sigut tret de manera dolosa del sistema d'arxius d'esta casa, ja que no constituïx cap registre informatiu rellevant, ni es considera actualitat informativa ni peça periodística transcendent. Estes consideracions del president van ser realitzades en la prèvia de l'atenció als mitjans, i són habituals entre tots els membres dels diferents grups que componen el panorama polític valencià i els redactors que cobreixen els actes polítics o institucionals abans i després dels testimonis i declaracions.

3.- Com a mitjà de comunicació públic al servei de la societat, À Punt Radiotelevisió Valenciana vol mantindre's al marge del debat polític, no pretén estar al mig de cap discussió entre partits polítics i rebutja ser utilitzada en les estratègies comunicatives o de relacions entre els partits polítics fora de l'àmbit parlamentari."

Destacats