Compromís vol que les ulleres siguen gratis per a escolars i majors vulnerables

Baldoví presenta el Pla de Salut Visual que pretén beneficiar a 92.000 xiquets i xiquetes valencianes en situació de pobresa

Guardar

Una oculista posa unes ulleres a una xiqueta
Una oculista posa unes ulleres a una xiqueta

Compromís proposa finançar les ulleres a tots aquells xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana que es troben en edat escolar, així com als majors en situació de vulnerabilitat. Aquesta és una de les accions que s'emmarquen dins del Pla de Salut Visual presentat hui per Joan Baldoví, candidat a la presidència de la Generalitat per Compromís.

Segons dades de l'associació 'Visión y Vida', en el territori valencià hi ha més de 92.000 xiquets i xiquetes que es troben en situació de pobresa i que tenen problemes visuals i és a aquest sector de la població al qual va dirigida aquesta iniciativa en un primer moment.

"Moltes persones no poden permetre's comprar-se les ulleres que necessiten. Des de Compromís volem garantir la gratuïtat de les ulleres per als menors en edat escolar, ampliant a poc a poc aquest programa a totes les persones en risc d'exclusió perquè puguen tindre les ulleres que necessiten", afirma Baldoví.

El representant de Compromís recorda que "ja tenim alguna experiència similar a l'Ajuntament de València, on el govern de Joan Ribó finança les ulleres a les persones vulnerables a través dels serveis socials". Després del bon acolliment d'aquesta mesura en la capital del Túria, des de Compromís es vol ampliar a tot el territori i incloure també a tots els xiquets i xiquetes en edat escolar.

Joan Baldoví presenta el Pla de Salut Visual de Compromís
Joan Baldoví presenta el Pla de Salut Visual de Compromís

Ampliació del programa de salut bucodental

D'altra banda, el candidat de Compromís també ha anunciat l'ampliació del programa de salut bucodental a tots els menors en edat escolar i les persones en situació d'exclusió social, col·laborant amb els Ajuntaments i el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs, a fi d'oferir atenció gratuïta o tarifes reduïdes a totes les persones que necessiten aquest tipus d'atenció.

Segons Baldoví, "es tracta de continuar ampliant drets i ajudant a les persones que més ho necessiten, tal com portem fent tots aquests anys amb mesures com la gratuïtat dels llibres de text, l'educació subvencionada de 0 a 3 anys, l'ampliació de les beques menjador o la fi del copagament farmacèutic".

Destacats