Compromís sol·licita al Consell Rector de la CVMC un informe econòmic sobre l'engegada enguany del segon canal de ràdio

Nadal : "Aquesta és una competència del Consell Rector i no renunciarem al segon canal de ràdio que estipula la llei"

Guardar

El diputat de Compromís, Josep Nadal
El diputat de Compromís, Josep Nadal

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro, i el diputat de Compromís, Josep Nadal, han demanat un informe econòmic al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per tal de conéixer els costos reals que suposaria la posada en marxa del segon canal de ràdio autonòmica. Aquesta petició de dit informe sorgeix arran de la resposta negativa que el director general d'À Punt, Alfred Costa, donà al diputat Nadal quan li va preguntar, en la darrera sessió de la Comissió de RTVV i de l'Espai Audiovisual, quan pensava obrir el segon canal de ràdio.

Segons Nadal, "l'obligatorietat d'un segon canal de televisió i ràdio en la RTVV ve marcada per la llei 6/2016. I, tot i que des de Compromís som conscients de les dificultats econòmiques per a posar en marxa un segon canal temàtic de televisió, no veiem inconvenient a engegar de forma immediata el segon canal de ràdio previst. De fet, l'increment pressupostari de 12 milions d'euros, que s'ha aconseguit gràcies a les esmenes de Compromís a la Llei de Pressupostos, ho faria viable".

"Aquest suplement pressupostari ha estat reconegut pel mateix Alfred Costa en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana del passat dijous. No obstant, Costa es nega al·ludint a la segmentació de l'audiència. Mentre que per a Compromís es tracta de diversificar i augmentar audiència, a més de donar compliment a la llei que preveu en aquest segon canal de ràdio la divulgació cultural i musical dels productes de la indústria cultural valenciana".

El diputat de Compromís i membre de la comissió de RTVV a Les Corts, Josep Nadal, va al·legar en defensa d'aquest segon canal de ràdio el mínim cost del format, aprofitant els espais que ja existeixen, així com els productes musicals valencians que ja estan fets i pagats fins i tot amb col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura.

"Així mateix, aquest segon canal de ràdio pot donar cabuda a la col·laboració amb entitats i moviments socials, que de vegades no tenen suficient espai en el primer canal, i donar compliment a la llei. Però la resposta del director general fou que les dites associacions tal vegada no complirien el llibre d'estil de la cadena. Des de Compromís ens sobta molt la contestació del Sr. Costa, ja que estigmatitza entitats i moviments socials en presumir que no complirien amb un codi ètic", ha afirmat el diputat de Compromís.

A més, Nadal també ha posat de manifest que li agradaria que "la RTVV incrementara la seua presència en les noves tecnologies via plataformes tecnològiques perquè hi ha un potencial que cal aprofitar, i arribar a les persones més joves que, de moment, no acaben de connectar amb el primer canal de televisió d'À Punt".

Per la seua banda, la portaveu de Compromís en la Comissió de RTVV, Mònica Álvaro, ha manifestat que "la competència d'engegar un segon canal de ràdio la té el Consell Rector. Per això, hem sol·licitat un informe econòmic per conéixer al detall els costos d'engegar durant aquesta legislatura el segon canal de ràdio, tal com mana la llei de creació d'À Punt. A Compromís som els primers que lluitem, any rere any, per uns pressupostos dignes per a la RTVV i creiem que aquest mandat de la llei és perfectament viable amb els increments pressupostaris que hem aconseguit. Així que haurà de ser el Consell Rector qui diga si va o no a complir la llei".

Arxivat a:

Destacats