Compromís retrau a Sánchez la seua falta de diàleg i li adverteix que anar a eleccions serà "la seua tomba"

Guardar

baldovi_congreso
baldovi_congreso

El portaveu parlamentari de Compromís, Joan Baldoví, ha retret aquest dimarts al candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, la seua falta de diàleg després de les eleccions del 28 d'abril i que ara "busque aprovar l'examen mancant uns dies". A més, li ha advertit que anar a noves eleccions al novembre podria suposar "la seua tomba".

Durant la seua intervenció en el Congrés, en la segona jornada del debat d'investidura, Baldoví ha apuntat que, en aquest temps de negociació, "s'han tendit pocs ponts" i es "han dinamitat molts". "A Madrid, 80 dies no donen ni per a donar la volta a una taula de negociació", ha lamentat, fent un símil amb la novel·la de Jules Verne.

El diputat valencià ha recordat a Sánchez, en aquest sentit, que fa falta "voluntat" de negociar i que el camí cap a la Moncloa passa per acords amb Unides Podemos, PNB i Compromís, que representen a "tres milions set-cents mil espanyols".

"Cal asseure's", ha insistit Baldoví, abans d'assenyalar que les seues trobades han sigut "insuficients" i que recriminar-li que, ara, just abans de la votació, estiga posant als partits "entre l'espasa i la paret".

POQUES "PICADES D'ULLET" Als SEUS SOCIS

De la mateixa manera, li ha enlletgit que en el seu discurs d'aquest dilluns, en la primera sessió del debat, haja "invocat" l'abstenció de PP i Ciutadans de forma "reiterada" i que haja tingut tan "poques picades d'ullet" i "complicitat" amb els partits que "li van fer president" amb la moció de censura i que ara li "poden fer" de nou president.

"Les seues intervencions semblen buscar la rendició incondicional a l'estimat líder, que amb només 123 vots ens portarà al paradís només perquè el seu partit té 140 anys i els partits de 140 anys saben governar i els altres sembla que no sabem", ha criticat en la seua intervenció. Baldoví creu, a més, que el president de l'Executiu en funcions vol "governar sol i només amb 123 diputats".

A aquestes paraules ha respost el president de l'Executiu en funcions, Pedro Sánchez, assegurant que quan parla de drets socials llocs en qüestió per part administració anterior i per la crisi, està fent picades d'ullet als seus socis, així com quan aposta per eixamplar "aqueix radi de drets i llibertats civils" i li diu "la ultradreta i a la bancada conservadora que no es farà un pas arrere".

FINANÇAMENT VALENCIÀ

Tampoc li ha agradat al partit valencià que el cap de l'Executiu en funcions dedicara, aquest dilluns, "4 segons" al finançament autonòmic" i que les seues paraules en aquesta matèria es referisquen majoritàriament, a qüestions en les quals tenen competència les comunitats autònomes.

En aquest sentit, ha indicat que per a pagar a docents, professionals de la infermeria o dependents, la Comunitat Valenciana s'està endeutant "un any sí i un altre també". "Demanem una cosa raonable un mecanisme que enguany faça que no ens hàgem de tornar a endeutar", ha indicat.

En la seua intervenció, Sánchez ha recordat el compromís dels socialistes amb la Generalitat valenciana, apuntat que el PSOE va ser el més votat en els últims comicis, i va apuntar que alguns dels seus ministres, com el de Foment, José Luis Ábalos, la d'Hisenda, María Jesús Montero, o el d'Agricultura, Luis Planas, han tractat temes com els cítrics i les infraestructures amb els dirigents autonòmics.

"Fa coses pels valencians. Perquè podria, és vosté el president de tots els espanyols", li ha respost Baldoví, molest perquè "esperava més" de la contestació del cap de l'Executiu.

UNA VICTÒRIA "PÍRRICA" AL NOVEMBRE

Malgrat aquest discurs, el dirigent de Compromís ha apuntat que "hi ha temps" per a continuar negociant i li ha oferit la "mà" de la seua formació per a evitar unes eleccions que, al seu judici, no volen els espanyols.

En aquest sentit, ha recomanat a Sánchez que es cuide dels "idus de novembre" perquè, llavors, "la seua victòria pot ser pírrica" i pot ser "la tomba definitiva del govern progressista". "Pot ser la seua tomba", ha declarat el diputat.

El portaveu de Compromís en la Cambra, finalment, li ha explicat al candidat socialista que, si vol "liderar una vertadera banda" ha de "fer felices a molta gent del país". "Mans tendides mans obertes. El dijous, al setembre, quan siga. Volem que siga president, però negociem", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats