Compromís denuncia la retirada de la lona en l'Estació del Nord que demanava millorar el servei de Rodalies

La formació critica que ha sigut una "decisió unilateral de Renfe-Adif" i recorrerà a la Junta Electoral la supressió de la lona situada en l'hall d'aquesta estació

Guardar

Lona de Compromís en l'Estació del Nord de València
Lona de Compromís en l'Estació del Nord de València

Compromís ha denunciat la desaparició de l'Estació del Nord de València de la lona amb publicitat electoral en la qual apareixia Joan Baldoví, candidat de la formació a la presidència de la Generalitat Valenciana, reclamant la millora del servei dels trens de rodalies.

La formació ha criticat que ha sigut una "decisió unilateral de Renfe-Adif" i que la retirada d'aquesta propaganda electoral incompleix el contracte i "boicoteja la campanya de Compromís per defensar el dret de les valencians i els valencianes a un servei de Rodalies digne", detallen des del partit polític.

"Renfe-Adif ha entrat en campanya atacant la pluralitat política i menyscabant la llibertat d'expressió, en censurar la lona que presidia l'hall de l'Estació del Nord", expliquen des de Compromís. En la lona, apareixia la imatge del candidat Joan Baldoví en les pròximes eleccions autonòmiques juntament amb un missatge sobre les seues propostes de millora de la mobilitat ferroviària.

"No és la primera vegada que Renfe-Adif censura aquesta campanya. La coalició va haver de recórrer a la Junta Electoral perquè aquesta publicitat contractada i pagada fora instal·lada en l'Estació del Nord, ja que el dia d'inici de campanya, la lona no va ser penjada per decisió de la companyia pública. Finalment, es van veure forçats a rectificar", afigen.

És per això que Compromís ha descrit d'"intolerable" i titllen d'"atac directe" a la formació pel que anuncien que han interposat un nou recurs davant la Junta Electoral, ja que, segons confirmen, la campanya per a les eleccions del pròxim 28 de maig finalitzarà hui divendres a les 00.00 hores per a donar pas a la jornada de reflexió prèvia a la cita electoral d'aquest diumenge.

"Tractar d'emmordassar les crítiques al penós servei ferroviari que ofereix aquesta companyia, que depén del govern central de Pedro Sánchez, no solament no solucionarà el problema sinó que ho agreuja", assegura el partit a través d'un comunicat de premsa.

Adif nega haver participat en la retirada de la lona 

Per part seua, Adif nega haver intervingut en la retirada d'aquesta lona electoral de Compromís i han rebutjat el "boicot" del qual els acusa la formació. Tal com han assenyalat fonts de la companyia a Europa Press, tant la col·locació de la lona com l'eliminació d'aquesta ha sigut una decisió presa a través d'un "acord entre l'empresa que comercialitza els espais comercials i la direcció de campanya del partit".

És per aquest motiu que des de l'empresa ferroviària desmenteixen haver pres alguna decisió per a retirar la lona que estava col·locada en l'hall de l'Estació del Nord i subratllen que no han intervingut "en res".

Destacats