Compromís reivindica més Unitats de Lactància i crear una Oficina de Lactància Materna per coordinar-les

Guardar

lactancia
lactancia

La diputada i portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Álvaro, junt amb la també diputada de Compromís, Cristina Rodríguez, han presentat una iniciativa al parlament valencià per impulsar, en coordinació amb el treball que ja està desenvolupant Salut Pública, la implantació d'Unitats de Lactància al sistema sanitari valencià, per garantir que cadascun dels departaments sanitaris compte amb una unitat de lactància que assegure l'atenció clínica especialitzada a problemes de lactància complexos, tant als nadons com a les mares.

A més a més, ambdues diputades proposen que es done suport a la creació, des de Salut Pública, de l'Oficina de Lactància Materna al País Valencià, per emmarcar, difondre, organitzar i donar suport a les actuacions relatives a l'atenció i suport de la lactància materna.

Segons Rodríguez, "al País Valencià existeix la Unitat de Lactància Materna Dr. Peset, una unitat departamental que depén de la Direcció Mèdica d'Atenció Primària d'eixe mateix Departament de Salut. És una unitat de referència al sistema sanitari públic, no només pel que fa al nostre territori sinó de reconeixement estatal: vora huit de cada deu dones que acudeixen a la unitat, mantenen la lactància materna. Abans de la pandèmia, dones fins i tot d'altres territoris acudien a aquesta Unitat davant problemes de lactància. A més a més, el Ministeri de Sanitat va reconéixer el treball de la unitat al llibre de Bones Pràctiques el 2015, com un recurs pioner en atenció a les dones, foment de la investigació i formació de professionals".

Per la seua banda, Álvaro ha afegit que "la Unitat també ofereix docència i serveis de consultori als professionals que així ho demanen. En aquests dos anys s'han realitzat diversos cursos de formació i actualització en lactància; i han passat per ella, per a fer estances curtes, pediatres i matrones d'altres departaments. És per això que amb la implantació de més unitats i la seua coordinació mitjançant la creació d'una Oficina de Lactància Materna es podria garantir una atenció integral sense necessitat de molts recursos, donat que aquestes unitats només necessiten un o una pediatra i un o una infermera pediàtrica, ambdues figures amb acreditació en lactància IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)".

Per últim, Rodríguez i Álvaro demanen a la seua proposta que el Consell inste el Govern d'Espanya a incloure l'atenció a la lactància dins de la formació de pediatria i dels i les matrones, per tal de garantir que aquests professionals tinguen els coneixements necessaris davant dificultats que es puguen produir durant la lactància.

Destacats