Compromís reclama eliminar la taxa de reposició, l’increment de places MIR i un pla d’estabilitat laboral per pal·liar la falta de metges

Compromís ha presentat a Ontinyent les mesures que proposaran per a la millora de la sanitat pública de la Comunitat Valenciana

Guardar

Papi Robles, síndica en Les Corts Valencianes per Compromís, i Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, a Ontinyent
Papi Robles, síndica en Les Corts Valencianes per Compromís, i Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, a Ontinyent

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, la síndica a les Corts, Papi Robles, el portaveu adjunt Carles Esteve, el diputat Jesús Pla i el regidor i portaveu local, Nico Calabuig, han mantingut aquest matí una reunió amb representants sindicals de l'Hospital d'Ontinyent per conéixer la situació del centre i del departament de salut.

Segons ha explicat Calabuig "l'encontre parteix de la necessitat de què els màxims representants de Compromís al parlament valencià i espanyol coneguen de primera mà la situació de manca de metges, la seua repercussió en els serveis hospitalaris i com açò està afectant la població d'Ontinyent i la resta de la comarca".

En roda de premsa a les portes del centre hospitalari Robles ha vinculat les problemàtiques de manca de personal mèdic a Ontinyent a les que es reprodueixen en altres departaments com Alcoi, la Marina Baixa o Vinaròs.

"Davant aquesta falta de metges especialment en període d'estiu, amb la conseqüent major pressió assistencial en poblacions turístiques, des de Compromís volem proposar mesures per a incrementar progressivament el nombre de facultatius en la sanitat valenciana. Unes mesures que passen per l'increment de places per estudiar medicina en les universitats valencianes, així com establir un pla de millora progressiva de les condicions laborals: no només salaris, sinó també conciliació, horaris, drets i estabilitat dels professionals sanitaris".

Per la seua banda Joan Baldoví ha assenyalat que "l'Estat té una gran responsabilitat en aquesta problemàtica i ha de jugar un paper determinant en la seua solució. Els sistemes sanitaris s'han ressentit amb la pandèmia, i si una cosa ens ha ensenyat la COVID-19 és que cal una sanitat pública més forta i amb més metges i infermers per atendre millor a la població".

"Per això -ha afegit el portaveu al Congrés- li demanem mesures concretes al govern d'Espanya que pot fer ja mateix, la primera d'elles és eliminar la taxa de reposició. S'ha de permetre al govern valencià que puga fer plans d'increment de professionals, i estabilitzar els que ja tenim. Perquè si fem llocs de treball estables i consolidats, la gent voldrà quedar-se a treballar ací".

Des de la coalició també s'insta a l'executiu estatal a establir un increment de les places MIR en els pròxims anys d'acord amb les necessitats futures del sistema sanitari. "Tenint en compte què cada vegada la població estarà més envellida, que aniran produint-se jubilacions de metges, etc. tothom coincideix en el fet que el problema de manca de sanitaris anirà a pitjor en la pròxima dècada i davant aquesta problemàtica cal actuar ja amb un augment de les places MIR", ha explicat Baldoví.

Així mateix, Compromís reclama al govern central facilitar la convalidació de titulacions, ja que, actualment, per a persones que han estudiat medicina a l'estranger, especialment en països extracomunitaris, és molt difícil exercir la medicina ací, a pesar que ho demanen. "Volem que el govern de l'Estat facilite eixe procés", ha reclamat el portaveu al Congrés.

Arxivat a:

Destacats