Compromís reclama al conseller Rovira que assumisca responsabilitats polítiques pel pitjor inici de curs escolar en huit anys

Guardar

Reunió de Compromís a Gandia per a analitzar els problemes en l'inici de curs
Reunió de Compromís a Gandia per a analitzar els problemes en l'inici de curs

La coalició Compromís ha realitzat hui rodes de premsa a Alacant, Dénia, Gandia, Cullera, Alzira, Llíria, Ontinyent i València per analitzar els problemes en l'inici de curs escolar en eixes localitats. Unes rodes de premsa que s'estendran a altres localitats del territori, com Castelló o Elx, en els pròxims dies.

Segons ha explicat el diputat a Les Corts i portaveu d'Educació, Gerard Fullana, "hem fet balanç del pitjor inici de curs escolar dels darrers anys, posant de manifest la incapacitat del conseller d'Educació Jose Antonio Rovira i del govern del PP i VOX per garantir un començament de curs sense sobresalts i la seua negativa a comparèixer en el parlament valencià a donar explicacions, per això hem tornat a utilitzar els cartells de Wanted Rovira".

"El conseller Rovira en les declaracions als periodistes que ha realitzat hui no assumeix responsabilitats, segueix parlant de totes les problemàtiques de la seua gestió com si estiguera en l'oposició i no en el govern. En el caos de transport escolar els balons fora del conseller són una vergonya, per què no va planificar res quan a l'agost va tindre constància de possibles problemes? Hui dijous segueixen les incidències en el transport escolar, quan tenia alternatives com fer un contracte d'emergència".

Per a Fullana "la incompetència i desídia manifesta de la Conselleria d'Educació en mans del PP, s'ha reflectit en un caos sense precedents en les adjudicacions docents, que ha afectat a 21.000 professors i professores, mentre la responsable, la directora de Personal Docent de Mazón se n'anava de vacances, prescindint de l'ajuda que li va oferir l'anterior directora general d'Educació. Si la nova directora general havia de marxar de vacances no s'entén que el conseller cessara a l'anterior directora general quan ella es va oferir a continuar. Ara el que esperàvem hui era que el conseller Rovira anunciara el cessament de la directora general de Personal Docent".

A tot açò cal sumar l'ocurrència d'última hora de l'ampliació horària d'hores lectives, pocs dies abans de l'inici del curs, sense dotar de professorat necessari i que segons els sindicats, provoca una sobrecàrrega horària als docents que desfà tot el treball fet pels equips directius en la preparació del curs.

Ni 100 dies ha tardat el PP i Vox en aplicar la tisora de les retallades a l'educació valenciana: 50 centres perden aquest curs docent, retallant el que feia el Botànic durant anys. Segons els sindicats els professors que haurien d'haver-se incorporat als centres a través del Pla d'Actuació de Millora (PAM), pla que ja estava dotat pel Govern del Botànic, la nova administració no l'ha executat, deixant plantilles incompletes en diferents centres educatius.

En resum, aules sense professorat; alumnat que encara està esperant el bus escolar; xarxa llibres sense cap gestió darrere; professorat que es va assabentar 12 hores abans d'on havia de treballar... Un caos sense precedents i el conseller desaparegut, que s'amaga del parlament i evita donar explicacions. Aquesta és la manera de fer del nou conseller d'Educació, de José Antonio Rovira, aquesta és la manera de fer del govern PP-VOX, que contrasta clarament amb la normalitat amb què es duia a terme tot aquest procés durant els darrers 8 anys, fins i tot en els pitjors moments de la pandèmia, quan Compromís gestionava la Conselleria d'Educació.

Per tot açò des de Compromís demanem explicacions i responsabilitats polítiques al conseller, i no deixarem de fer-ho perquè tenim claríssim que el bon funcionament del sistema educatiu valencià ha de ser una prioritat absoluta per al Consell.

Arxivat a:

Destacats