Compromís reclama cancel·lar l'ampliació del port de València, transports sostenibles i renaturalitzar el riu Túria

Guardar

Dàrsena del Port de València
Dàrsena del Port de València

Compromís presentarà entre els seus centenars d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), que busquen mitigar l'infrafinançament que pateix el territori, propostes que pretenen donar un impuls al territori i millorar les condicions de vida de la ciutadania "fent una ciutat més amable per a viure, ben comunicada i amb bons serveis".

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha registrat entre les esmenes als Pressupostos una petició que insta al Govern que l'Autoritat Portuària de València, sota la supervisió de l'ens públic Ports de l'Estat, com a promotor de les actuacions d'ampliació del port de València, desistisca del projecte actual d'ampliació Nord del Port i al fet que renuncie a la construcció d'una nova terminal de creuers al costat dels poblats marítims. La partida es reorientaria a dotar de fons la Rodalia i inversions en matèria ferroviària la línia de mitjana distància Xàtiva–Alcoi de ferrocarril, per a la qual proposa un estudi de viabilitat per a implantar una línia de tren impulsada amb hidrogen, com les que funcionen en països del nostre entorn com Itàlia, Alemanya o França. "Pensem que l'ampliació no està en sintonia amb el que hem aprés després d'anys d'actuacions en la línia litoral ni l'emergència climàtica que vivim i que és necessari protegir el nostre medi ambient, paisatge i qualitat de vida, enfront dels qui s'obstinen a beneficiar a determinades empreses com si no hi haguera un demà. Reclamem una nova declaració d'impacte ambiental abans d'iniciar aquest polèmic i opac projecte", ha assenyalat.

El senador valencianista ha recordat que "a pesar que el PSOE tinga ja encarrilats els pressupostos al Senat no hem de deixar de reivindicar el que pensem que ens correspon, per a pal·liar l'infrafinançament que pateix l'autonomia amb esmenes estratègiques per al nostre territori".

Una ciutat més verda i habitable

Les esmenes reclamen que la Punta recupere el seu paper tradicional de transició entre la ciutat i l'Albufera, partint d'un corredor verd que enllace l'antic llit del riu Túria amb el Parc Natural de l'Albufera. D'altra banda, una altra esmena reclama impulsar el projecte de renaturalització del riu Túria al seu pas per les ciutats de València, Mislata, Quart de Poblet, Xirivella, que compta amb el beneplàcit de les administracions implicades i la Confederació del Xúquer, que treballa en la recuperació del cabal ecològic en el nou llit del riu en el marc del Pla Hidrològic Vigent que vol connectar el riu amb la mar creant infraestructures ecològiques per a l'ús públic. Així mateix, les esmenes plantegen crèdits de 300 milions ampliables a 500 per a suport als serveis de transport públic titularitat de les entitats locals de l'Estat per a pal·liar l'impacte postcovid i les polítiques per a potenciar la mobilitat i la descarbonització i lluitar contra la inflació.

Unes altres de les esmenes proposen millores en les comunicacions per tren (Alcoi-Xàtiva-València, Tren de la Costa, canal d'accés per a les vies de València o la reparació i reobertura C-3 amb Utiel i Camporrobles) i fons per a projectes museogràfics com el Museu de Belles Arts Sant Pius V, de digitalització, adaptació, modernització; despeses de funcionament de l'IVAM o d'activitats per a la Fundació Palau de les Arts.

Arxivat a:

Destacats