Compromís reclama al govern central rectificar els criteris de repartiment dels fons per a combatre la violència masclista des dels ajuntaments

Àlvaro: "Davant el masclisme els recursos i els esforços han de ser tots els que estiguen al nostre abast"

Guardar

La diputada de Compromís en Les Corts, Mònica Álvaro
La diputada de Compromís en Les Corts, Mònica Álvaro

La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Mònica Àlvaro, ha anunciat hui la presentació d'una proposició no de llei per a exigir al govern espanyol que rectifique en la concessió dels fons d'ús municipal per a la lluita contra la violència de gènere que han caigut un 36% en territori valencià.

Segons explica Àlvaro "els nous criteris adoptats pel govern central, que descompten els romanents de fons de l'anterior convocatòria que no han sigut executats dins dels terminis establerts, han acabat suposant una forta retallada dels fons destinats al desenvolupament de programes i projectes contra la violència de gènere fins el 30 de juny de 2021".

Des de Compromís s'entén que no s'han tingut en compte les dificultats viscudes enguany derivades de la crisi provocada per la Covid-19, dificultats que poden haver afectat les administracions més menudes i amb menys recursos a l'hora d'executar el pressupost i complir amb els objectius i programes establerts. Les prioritats del confinament i de la Covid-19 canviaren els plans de gestió, també pel que fa a la violència de gènere, durant els últims mesos hi ha hagut que atendre emergències diferents relacionades amb la situació de les víctimes.

En este sentit Àlvaro recorda que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, ha manifestat també recentment que els fons finalment destinats des de l'administració central són insuficients per actuar davant l'emergència feminista en la qual es troba l'Estat actualment.

"Creiem que els nous criteris no són encertats, donat que les modificacions en els requisits per accedir als fons que es plantegen haurien de suposar millores i mai perjudicis, sobretot quan el que s'ha de gestionar són els recursos per a combatre la violència de gènere i per a protegir la vida de les víctimes. Davant el masclisme els recursos i els esforços han de ser tots els que estiguen al nostre abast".

"És per tot açò –ha afegit la portaveu adjunta- que instem el Govern d'Espanya a revisar i millorar l'actual sistema de repartiment de fons destinats per a la lluita contra la violència de gènere i masclista que es destinen als ajuntaments, així com a fer-ho des d'una perspectiva que tinga en compte un enfocament local i actualitzat a la crisi de la Covid19, que a més a més compte amb la col·laboració i suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, per tal de garantir que els municipis reben els recursos necessaris per a fer front a la violència masclista i així donar el suport necessari a les víctimes".

Destacats