Compromís rebutja un 'superdiumenge' electoral perquè seria un "mal favor" als alcaldes

Guardar

BALDO_CONGRESO
BALDO_CONGRESO

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha rebutjat aquest dimarts la possible celebració d'un "superdiumenge" electoral el pròxim 26 de maig, al ser una "mala idea", ja que els alcaldes i presidents de comunitats autònomes han de tindre l'"oportunitat de defensar el seu treball". També ha rebutjat les esmenes a la totalitat dels Pressupostos perquè són "millors" que l'opció de prorrogar els del PP.

En una roda de premsa en el Congrés després de la defensa dels pressupostos de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en el debat d'esmenes a la totalitat dels nous comptes, Baldoví ha rebutjat l'opció que s'ajunten les eleccions generals amb les europees, autonòmica i locals perquè "seria fer-los un mal favor a tots els alcaldes i regidors".

Baldoví ha defensat que els presidents de les diferents regions i els alcaldes han de tindre l'"oportunitat" de defensar el seu treball i rebre crítiques, de manera que "el soroll eixordador d'eleccions faria callar les veus dels vertaders protagonistes de la jornada de maig".

"Ajuntar eleccions ens sembla una mala idea", ha apuntat Baldoví, qui, no obstant això, ha garantit que des de la seua formació acudiran "sense por" al dia que es convoquen per a defensar els interessos dels valencians.

"DISCURS DE COMIAT I TANCAMENT"

Respecte a la defensa realitzada per la ministra Montero del projecte de Pressupostos en el Ple del Congrés, Baldoví ha dit que li ha semblat "un discurs quasi, quasi de comiat i tancament", ja que considera que s'ha centrat "molt" pensant en les pròximes eleccions més que a defensar els nous comptes.

En aquest sentit, ha indicat que des de Compromís intenten ser "coherents amb tot", i ha subratllat que els PGE de 2019 són "millors que els del PP i Cs", per la qual cosa la seua formació votarà en contra de les esmenes a la totalitat, perquè encara no sent "els millors del món" sí que ho són respecte a la possibilitat que es prorroguen els de Mariano Rajoy.

"Haurien de tindre capacitat de poder-se esmenar. El procés de PGE comença ara i és un procés llarg, per a fer descarrilar als Pressupostos hi ha molt de temps". "Volem donar una oportunitat al fet que aqueixos PGE es puguen discutir, tramitar i millorar", ha emfatitzat.

Arxivat a:

Destacats