Compromís i PSPV pacten a Foios i Sergi Ruiz seguirà com a alcalde

Sergi Ruiz afronta el tercer mandat com a alcalde de Foios en reeditar el pacte de govern

Guardar

Sergi Ruiz, candidat de Compromís a l'Alcaldia de Foios  / Foto: Compromís per Foios
Sergi Ruiz, candidat de Compromís a l'Alcaldia de Foios / Foto: Compromís per Foios

Sense sorpreses a Foios. Sergi Ruiz serà alcalde d'aquesta localitat de l'Horta Nord per tercera legislatura consecutiva després de l'acord de govern entre Compromís i el PSPV-PSOE. Així, aquest dissabte Ruiz serà investit com a primer edil de Foios i formarà un equip de govern juntament amb els, fins ara, socis socialistes.

Un acord al qual s'ha arribat sense majors complicacions, ja que els resultats de les eleccions locals del 28 de maig convidaven a reeditar l'acord de govern, tal com s'ha donat finalment.

Totes dues formacions han expressat la seua alegria en xarxes socials. Des de Compromís han afirmat que "Sergi Ruiz serà novament alcalde de Foios amb un govern estable que treballarà per a tots els residents de la localitat", mentre que des del PSPV-PSOE han destacat que "continuarem fent del poble un espai de drets, benestar i igualtat, on Juanjo Civera, Emma García i Juanan Pacha seran determinants".

Resultats de les eleccions municipals del 28M a Foios

Compromís s'imposava com la força més votada a Foios amb un 42,5% dels vots en les passades eleccions municipals del 28 de maig. Concretament, el consistori quedava de la següent forma: Compromís sis regidors; el Partit Popular quatre regidors amb el 28,03% dels vots; i PSPV-PSOE tres regidors amb el 21,44% dels vots. Vox es quedava fora de l'Ajuntament de Foios en obtindre, tan sols, 304 vots, la qual cosa suposa el 6,9%.

Si es compara amb els resultats de les eleccions municipals de 2019, es veu un clar suport de la ciutadania per revalidar el govern progressista. I és que Compromís va ser el grup polític més votat amb cinc regidors, gràcies als 1.589 vots que va rebre, seguit del partit socialista amb tres regidors. Unes posicions que no han variat molt en aquesta ocasió, encara que Ruiz puja amb un regidor més.

Arxivat a:

Destacats