Compromís presenta una Proposició de Llei per a prohibir el consum de tabac en terrasses, parades de transport i esdeveniments a l’aire lliure dirigits a menors

Guardar

tabaco-roto
tabaco-roto

El grup parlamentari Compromís, ha presentat una proposició de Llei en Les Corts amb què proposa la modificació de la Llei de Salut Valenciana, per a què a més dels espais regulats per la legislació estatal es prohibisca el consum de tabac en les parades de transport públic, en terrasses d’establiments de restauració i oci i en esdeveniments a l’aire lliure amb aglomeracions probables dirigits a menors.

El diputat i portaveu de Sanitat, Carles Esteve, ha recordat que “fins no fa moltes setmanes teníem vigent una normativa que venia de la pandèmia que limitava el consum de tabac en alguns d’estos espais però el Consell de PP i Vox la va revocar”.

L’executiu de Mazón va prendre esta decisió en contra del criteri de diverses societats científiques que remarcaven la necessitat de prorrogar la prohibició de fumar en estos espais.  

“Des de Compromís reclamem al Consell que es pose del costat de les societats científiques per a limitar el consum de tabac i ajudant així tant a les persones que no són fumadores com a les que ho són i volen deixar de fumar”.

Per a Esteve “la normativa que prohibia fumar a les terrasses estava funcionant amb total normalitat i no s’hauria d’haver revocat, per això presentem esta proposició de llei que pretén protegir la salut de les persones i en especial dels xiquets i les xiquetes, limitant el consum de tabac”.

Arxivat a:

Destacats