Compromís pregunta per una possible manipulació del sistema d'adjudicació per beneficiar persones afins al PP

Guardar

Gerard Fullana
Gerard Fullana

"Ha modificat la conselleria d'Educació manualment el sistema informàtic d'adjudicacions per introduir persones afins en els llistats?" Aquesta és una de les preguntes al conseller d'Educació que registrarà aquesta setmana el grup Compromís a les Corts Valencianes després del col·lapse sense precedents en les adjudicacions docents. Segons explica Compromís "és impossible que el sistema informàtic que ha funcionat durant anys ara col·lapse si no és perquè s'ha intentat modificar els llistats d'alguna manera". Compromís explica que en l'anterior època del conseller d'Educació en la conselleria "el sistema era opac i permetia fer i desfer sense transparència i ara és molt probable que hagen intentat pràctiques del passat amb el problema que aquest mètode és molt més transparent i les errades són visibles per a tothom", ha destacat el portaveu d'Educació de Compromís a les Corts Valencianes, Gerard Fullana.

Compromís ha demanat la compareixença del conseller on realitzarà aquestes i altres preguntes per fiscalitzar el procediment que hui continua encara sense tancar-se.

Compromís també ha tornat a exigir la dimissió de la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, principal responsable del procediment i que va marxar de vacances en plena crisi sense acudir al despatx del 28 de juliol al 10 d'agost. "Sonia Sancho no pot continuar en el càrrec ni un dia més, per inoperància i incompareixença", ha destacat Fullana.

Una purga de càrrecs clau en plena adjudicació

Compromís ha denunciat a més que en l'origen del col·lapse es troba també la precipitació per controlar ideològicament la conselleria. Així, el 2 d'agost el PP i Vox van purgar 120 càrrecs tècnics sense esperar a completar processos bàsics en marxa com l'adjudicació. Des de la directora general de Personal Docent del Botànic a càrrecs de perfil tècnic clau que es trobaven en comissions de servei. "El radicalisme ideològic d'un govern amb l'extrema dreta va provocar una purga gens racional que està en l'origen del col·lapse. Si cesses perfils clau i en el seu lloc poses a persones com Sonia Sancho que se'n van de vacances sense obrir el despatx entens el caos actual", ha afirmat Fullana.

A més, Compromís ha destacat que la dreta va activar la purga en la conselleria sense pensar en aspectes com que els càrrecs docents en comissió de serveis s'havien d'incorporar als llistats d'adjudicació. "Han comés errors inexplicables, molts d'ells a conseqüència de no acudir presencialment a treballar per parlar amb els equips de funcionaris", ha afirmat Fullana.

Arxivat a:

Destacats