Compromís pregunta a Catalá pels conductors d'EMT que "segueix sense contractar"

Guardar

Una conductora d'un autobús de l'EMT de València
Una conductora d'un autobús de l'EMT de València

El regidor de Compromís a l'Ajuntament de València, exedil de Mobilitat Sostenible i expresident de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, ha anunciat aquest divendres que preguntarà a l'equip de govern local del PP, presidit per l'alcaldessa María José Catalá, pels conductors que "segueix sense contractar" per a aquesta companyia pública.

Grezzi ha avançat, en un comunicat, que preguntarà a l'equip de govern "sobre els motius de la no contractació de conductors en l'EMT decidida pel regidor 'popular' Jesús Carbonell", actual responsable municipal de mobilitat i de la citada entitat. Així mateix, ha apuntat que aquesta circumstància "està condemnant a la plantilla" de la companyia "a patir una pressió innecessària i als usuaris a patir retards".

El representant de Compromís ha assegurat que el passat 7 de juliol, en el consell d'administració on es va nomenar a Jesús Carbonell com a nou president de l'EMT, ja li va preguntar per les seues previsions de contractació de nous conductors i conductores per a "donar el millor servei de transport públic", i que li va advertir de "la inquietud del comité d'empresa en eixe mateix sentit".

"La resposta del nou president va ser lacònica", ha indicat Giuseppe Grezzi, que ha assenyalat que va dir: "ho hem de mirar". "Des del 28 de maig havia tingut temps de mirar-ho però inexplicablement no ho havia fet. I hui dia segueix sense fer-ho, tenint en compte que disposa d'una borsa de treball ja conformada, la tercera realitzada durant el govern --anterior presidit per l'alcalde-- de Joan Ribó (Compromís) amb 500 conductors i conductors llestos per a la seua incorporació immediata", ha afegit.

Grezzi ha afirmat que en les "següents sessions de control al nou govern municipal, les primeres que permetrà Catalá malgrat haver accedit al càrrec a mitjan juny", preguntarà a l'executiu "pel seu pla de contractació de nous conductors i conductores d'ací al final de l'any" i "desglossat per setmanes".

"Desitjaria no haver d'arribar a formular la pregunta, que aquesta no contractació no obeïra al pla del PP per a desmantellar l'EMT, i que haguera començat a contractar conductors i rectificat la seua negligència, però hui dia encara desconeixem si s'ha fet efectiva la contractació dels 22 que es van anunciar el passat 19 de juliol", ha postil·lat el regidor de Compromís.

Així mateix, ha criticat que des de la nova direcció de l'EMT es limiten "a mentir i responsabilitzar de la seua primera inacció al capdavant de l'empresa als qui vam retornar el múscul de personal", a la companyia.

Arxivat a:

Destacats