Compromís planteja realitzar campanyes de sensibilització i simulacres per potenciar el sistema d'alertes en situacions d'emergència

Guardar

Isaura Navarro
Isaura Navarro

El grup parlamentari Compromís ha anunciat hui la presentació d'una proposició no de llei en Les Corts amb mesures per a millorar l'aplicació d'alertes i avisos a la ciutadania en situacions d'urgència i crisi.

Segons explica la portaveu adjunta Isaura Navarro "després del ridícul que van fer càrrecs del Partit Popular amb l'alerta rebuda als telèfons mòbils dels veïns i veïnes de la Comunitat de Madrid pels riscos de la passada DANA, quan criticaren a la lleugera aquest sistema, creiem necessari sensibilitzar a la ciutadania de la utilitat d'una eina fonamental com aquesta".

"Les alertes generalitzades -ha afegit la parlamentària- són un instrument de prevenció perquè no passen catàstrofes majors. L'emergència climàtica que patim està evidenciant l'increment de situacions de major risc per a la ciutadania per això considerem vital que es potencie l'ús de les alertes amb l'objectiu de protegir a la gent, apartant-nos de demagògies i oportunismes polítics".

Per a Compromís el menyspreu del PP du a reivindicar una evidència com és el gran treball que es fa des de l'AEMET per a tindre una previsió acurada dels fenòmens climatològics que faciliten una major prevenció i protecció ciutadana.

Amb la seua proposició Compromís insta al Consell a potenciar els mecanismes de coordinació entre els serveis d'emergències i les agències i entitats vinculades a la informació meteorològica, així com els organismes autonòmics i locals.

Així mateix, la coalició planteja al govern valencià realitzar campanyes periòdiques de sensibilització i simulacres adreçada a la ciutadania, com ja va començar a posar en marxa l'anterior Consell, mitjançant mecanismes com ES-Alert en llocs o zones sensibles a aquest tipus de característiques previstes al Pla d'Actuació Municipal enfront del risc d'inundacions (PAM IN) en sintonia amb el Pla d'acció territorial de caràcter sectorial sobre prevenció del risc d'inundació en la Comunitat Valenciana (PATRICOVA).

Tot açò per garantir el bon funcionament de les alertes a la ciutadania de les mesures urgents a prendre per a frenar les conseqüències dels potencials riscos de tempestes i inundacions a través de l'ús de mecanismes com ES-Alert al nostre territori.

Arxivat a:

Destacats