Compromís planteja al nou conseller repensar el model d'ambulàncies després de la paralització judicial de la licitació

Guardar

Fotografia d'arxiu d'ambulància de Suport Vital Bàsic
Fotografia d'arxiu d'ambulància de Suport Vital Bàsic

El diputat i portaveu de Compromís en la comissió de Sanitat, Carles Esteve, ha anunciat hui que demanarà una reunió amb el nou conseller del ram, Miguel Mínguez, després que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TARC) haja paralitzat el concurs de transport sanitari licitat per la Conselleria a conseqüència de dos recursos interposats per associacions de professionals sanitaris.

Per a Esteve "esta paralització judicial pot ser un moment idoni per a què el nou responsable de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública valore alternatives per al servei d'ambulàncies que passen per una gestió pública".

Compromís coincideix amb les demandes dels sindicats majoritaris de transport sanitari, que han denunciat sistemàticament les males condicions laborals dels Tècnics en Emergències Sanitàries degut a l'actual model, on estan contractats per part d'empreses privades.

Segons Esteve "davant la finalització del contracte actual amb una UTE ja proposàrem a Sanitat gestionar públicament el servei, però finalment es tirà endavant amb un nou concurs. Ara, encara estem a temps d'optar per una gestió pública de les ambulàncies, perquè està clarament demostrat que garanteix una millor prestació, més equitativa i de qualitat, i que atorga més drets i millors condicions als professionals".

Compromís instarà a Mínguez a estudiar alternatives tenint en compte que en el Botànic està subjecte a un pacte de govern que estableix com a objectiu fonamental la reversió pública dels serveis públics privatitzats. "Acabem de vore com açò mateix s'està podent fer amb el servei d'ITV i encara amb més motiu s'hauria de fer amb els serveis sanitaris privatitzats una vegada caduquen les concessions, com ocorre amb el transport sanitari", ha conclòs Esteve.

Arxivat a:

Destacats