Compromís s'ofereix a mediar entre PSPV i Ens Uneix i treballarà "fins a l'últim moment" per una Diputació progressista

Guardar

Façana de la Diputació de València
Façana de la Diputació de València

Compromís s'ha oferit a mediar entre el PSPV i Ens Uneix "si així ho consideren" i ha assegurat que continuaran treballant "fins a l'últim moment" per a conformar en la Diputació de València un "espai de progrés i respecte mutu".

Fonts de la formació han manifestat que lamenten "profundament" aquesta situació i que esperen que es puguen "reprendre les converses" en la setmana que queda fins a la constitució de la corporació.

En aquest sentit, des de Compromís han assenyalat que s'ofereixen a "fer les tasques de mediació que siguen necessàries per a restablir el diàleg que faça falta per a un govern de progrés en la institució".

L'expresident de la Diputació pel PSOE i actual secretari general d'Ens Uneix, Jorge Rodríguez, ha considerat que la negociació per a fer costat als candidats a la presidència de la institució de PP o PSPV ha sigut "infructuosa" i ha avançat que l'única diputada de la formació es votarà a si mateixa.

Rodríguez, que va ser expulsat de les files socialistes després de ser imputat pel cas Alqueria --del qual ha sigut finalment absolt--, ha criticat a l'executiva del PSPV que dirigeix Ximo Puig i els ha acusat de no voler que el líder provincial socialista, Carlos Fernández Bielsa, siga president de la corporació a causa del que considera un enfrontament intern entre Puig i Bielsa. En aquest sentit, ha instat PSPV i Compromís a fer costat a la diputada d'Ens Uneix, Natàlia Enguix, ja que també és una candidata progressista.

Destacats