Compromís, obert a estudiar una aliança amb Podemos al Senat

Guardar

oltra_errejon
oltra_errejon

Compromís està "obert a estudiar" la proposta de Podemos per a conformar una aliança al Senat, segons ha explicat el seu coportaveu, Mónica Oltra, que ha recordat que la seua primera opció per al Congrés era una àmplia plataforma per a conformar una única opció electoral "fora del bipartidisme".

En declaracions als mitjans en ser preguntada sobre aqueixa opció, ha indicat que no veu incompatibilitat entre aqueixa aliança i el fet que vagen a concórrer al costat de Més País al Congrés, en entendre que en aqueixa oferta electoral al Senat estarien tots: "Si en la plataforma que estem treballant per al Congrés s'uneix Podem al Senat em sembla una bona idea".

"L'estudiarem amb afecte, si un senador és de Compromís, Podemos o Més País i no de les dretes millor que millor, ho intentarem", ha dit, recordant que des de la seua formació sempre s'ha defensat que davant l'"emergència" que suposa la convocatòria automàtica d'eleccions per al 10N calia "reaccionar no amb les essències, sinó amb grans aliances".

Per això, ha prosseguit, si no s'ha aconseguit per a la candidatura al Congrés però es pot materialitzar al Senat, estan disposats a "estudiar-ho i a transitar per una plataforma àmplia en la qual estiga tothom".

Respecte al fet que en xarxes socials s'estiga apuntant des de l'òrbita de Podemos a la deslleialtat de Compromís en optar per l'opció d'Errejón per al Congrés, Oltra ha indicat que "es diu democràcia i cadascun té la seua opinió i dret a expressar-la, uns amb més afecte i uns altres amb menys; uns amb més educació i uns altres amb menys, però forma part de la democràcia i ens va en el càrrec escoltar i aguantar les opinions que són contràries o no coincideixen amb les nostres".

D'altra banda, preguntada per la unió de la Chunta Aragonesista al projecte de Errejón i a l'abandó de la direcció de Podemos a Múrcia per a liderar aquesta mateixa marca a la regió, Oltra no ha volgut entrar a valorar els processos interns d'un altre partit.

No obstant això, sí ha indicat que la suma de la Chunta és "una bona notícia" perquè l'esperit de l'aliança és "sumar" i propugnar la necessitat de "escoltar, parlar i pactar, que és el que la gent ha trobat a faltar" en els últims mesos.

Oltra ha indicat davant les dades del CIS que Compromís sol millorar sempre el resultat de les enquestes i ha destacat que és normal que "en un moment tan polaritzat" es "invisibilice" als partits que estan "fora de la confrontació", però s'ha mostrat esperançada que "a mesura que avance la campanya veurà amb bons ulls opcions polítiques que s'ixen de la confrontació" i que van a la campanya "per a traslladar el missatge de parlar i pactar" i no " a veure qui té més culpa en el fracàs de la investidura".

MÉS COMPROMÍS

Respecte a la confluència amb Més País i el nom que li agradaria a la formació valenciana per a la candidatura, Oltra ha assenyalat que els agrada Més Compromís però és alguna cosa que "està parlant-se" i cal veure "l'encaix en l'acord global".

"Això és un cobertor de patchwork en què cada peça ha de cosir-se i encaixar, i després veurem com queda el conjunt, estem treballant en això", ha indicat.

Les candidatures, ha explicat, "bàsicament es mantindran, menys aquelles persones que es van presentar i que per tindre una altra activitat o perquè no volen estar se'ls haja de substituir".

Així mateix, Oltra ha indicat que el programa serà el que Compromís va presentar per al 28 d'abril perquè "tant no ha canviat el país per a haver de fer un altre, tant de bo haguera canviat com per a canviar el programa electoral".

Arxivat a:

Destacats