Compromís lamenta que el Govern "responsabilitza als agricultors" del Cotonet: "és el súmmum del despropòsit"

El senador Mulet diu que el ministre Planas "és el pitjor responsable que podem tenir al capdavant de l'agricultura"

Guardar

mulet
mulet

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha denunciat que el Govern "responsabilitza als agricultors" en una resposta parlamentària "com a responsables del control per a reduir les poblacions del Cotonet de Sud-àfrica que afecta els cítrics. "És el súmmum del despropòsit", ha censurat.

Mulet ha criticat que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació "assenyala" als agricultors, "per ser la seua responsabilitat, que ha d'assumir a càrrec seu els tractaments i altres mesures de control per a la gestió integrada d'aquesta", entre les quals es troba el control biològic amb parasitoides o depredadors, perquè no es tracta de plagues de quarantena ni regulades, ha informat Compromís en un comunicat.

El també del Grup de l'Esquerra Confederal al Senat ha titllat de "súmmum del cinisme i la desconsideració" aquesta resposta del Govern a uns agricultors que "no fan més que rebre males paraules del ministre del ram.

Així, ha defensat que "per a res són els responsables de l'entrada d'aquestes plagues pels ports, que no existien en el territori valencià des de fa onze anys i que són aquí pel poc control exercit en els punts d'inspecció fronterera".

Mulet ha criticat que el ministre Luis Planas "segueix a la contra dels interessos i problemes dels agricultors valencians". "Ho va fer retardant els tractaments i segueix sense fer-se responsable de les plagues que se li han ficat al país i no té major ocurrència per a responsabilitzar dels tractaments als agricultors", ha declarat.

"És com si amb el coronavirus es culpés als positius i se'ls responsabilitzés del seu tractament, quan els agricultors del nostre país no tenen cap competència en matèria de ports", ha retret.

Finalment, ha remarcat l'existència un acord de governabilitat amb el PSOE, en el qual aquest "es comprometia a respectar a l'agricultura valenciana", encara que, segons Mulet, "no contemplen el suport financer per al tractament d'aquestes plagues ni tenen en compte les nostres característiques en la PAC ni els desequilibris i greuges mediambientals en els acords comercials, eludeixen reclamar l'aplicació de la clàusula de salvaguarda". "Planas és el pitjor responsable que podem tenir al capdavant de l'agricultura", ha conclòs.

Destacats