Compromís lamenta que la ministra de Transports no aborde el traspàs de Rodalia en la seua visita a València

Guardar

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant una reunió en el Palau de la Generalitat
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant una reunió en el Palau de la Generalitat

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha lamentat que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, no abordaren en la seua reunió d'aquest dimecres a València el traspàs de la gestió dels trens de Rodalia al govern autonòmic.

"Si el Govern no ha volgut fer-se càrrec dels Rodalia, volem les transferències i els recursos", ha reivindicat als periodistes en els corredors de les Corts durant el ple d'aquest dijous.

Tant Sánchez com Puig, tots dos socialistes, van explicar que no havien abordat en el seu primer encontre la petició que va realitzar el 'president' fa un mes que l'Estat transferisca a la Generalitat la gestió dels trens de Rodalia, encara que la ministra va reconéixer que el servei actualment és "substancialment millorable".

Per part seua, Ferri ha reiterat que els Rodalia estan en aquesta situació per falta d'inversió de "generar nous maquinistes", per la qual cosa ha urgit al traspàs de competències perquè la Generalitat destine diners a aquesta formació.

Ha advertit a més que el caos en el servei fa que perda passatgers "cada dia", després de recordar que és un dels serveis de transport més utilitzats pels valencians que no viatgen amb cotxe. Per això, ha insistit que és negatiu que Sánchez i Puig no ho tractaren, encara que ha reconegut que la reunió estava centrada en infraestructures de València.

El portaveu de Compromís ha destacat sobre aquest tema que va ser una visita positiva en desbloquejar obres tan necessàries com el túnel passant i altres per a millorar el transport públic a València. "Però de moment, aqueixes infraestructures que s'han d'executar de manera urgent no estan en els Pressupostos Generals de l'Estat" per a 2022, ha avisat.

Arxivat a:

Destacats