Compromís lamenta l'"espectacle" de la negociació del pacte del Govern amb Bildu: "No és el que el país necessita"

Guardar

baldovi
baldovi

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha lamentat l'"espectacle" que, al seu judici, ha suposat la negociació del pacte que el PSOE i Unides Podem amb Bildu per a derogar la reforma laboral de Mariano Rajoy. "No crec que siga el que aquest Govern necessite ni el que el país necessite", ha asseverat.

El diputat valencià ha dit compartir el contingut d'aqueix acord, que advoca per eliminar en la seua "integritat" aqueixa reforma que el PP va tirar avant en 2012, però no creu que la manera de negociar-lo haja sigut "la millor".

"Negociar a última hora i d'una manera tan desmanegada no crec que siga la millor manera de donar seguretat al país ni d'enviar un missatge de tranquil·litat", ha postil·lat el diputat valencià en una entrevista amb el programa Parlament d'RNE recollida per Europa Press.

Baldoví no entén que Sánchez puga arribar a acords amb Ciutadans, amb Bildu, amb Coalició Canària (CC) o amb el Partit Regionalista Càntabre (PRC) sobre qüestions alienes a la Sanitat i, no obstant això, no haja volgut negociar "seriosament" amb Compromís, que sí que plantejava qüestions en aquest àmbit.

CORRE PERILL EL BLOC DE LA INVESTIDURA?

En concret, reclamava que en el repartiment dels 16.000 milions d'euros d'ajudes a les comunitats autònomes prevalguera més el criteri poblacional i igualar el finançament per habitant amb la finalitat que totes tinguen "les mateixes armes" per a atallar les conseqüències de la crisi sanitària.

Al seu judici, és "simptomàtic" del que està succeint amb la legislatura que un partit que "sempre" ha demostrat ser un soci "lleial i responsable" amb el Govern haja passat directament de donar suport a les pròrrogues de l'estat d'alarma a rebutjar-lo.

El diputat de Compromís coincideix amb el portaveu parlamentari d'Esquerra Republicana (ERC), Gabriel Rufián, que aqueix "entossudiment" a voler negociar amb aquells que, com Compromís, van asseure a l'actual Govern en els bancs blaus pot posa en risc el conegut com a esperit del bloc de la investidura.

"A l'amic i al cavall no cal cansar-los", ha dit Baldoví recordant aquest utilitzat per la líder de Compromís, Mónica Oltra, per a il·lustrar que als socis "cal cuidar-los". "Hem votat tot a favor i ara ens deixa de costat i prefereix pactar amb Ciutadans", ha lamentat el polític valencià, qui ha titllat de "maldestre" aquesta actitud del Govern.

"LA LLEIALTAT ÉS UN CAMÍ D'ANADA I TORNADA"

Amb tot, el diputat de Compromís no descarta que el seu partit puga donar suport a una nova ampliació de l'estat d'alarma, en el cas que n'hi haguera, sempre que l'Executiu de PSOE i Unides Podem es baixe del "no, no i no" en el qual, en la seua opinió, està instal·lat amb la seua formació.

"Nosaltres tenim la porta oberta a tota hora, dia i nit, però la lleialtat és un camí d'anada i de tornada", ha apuntat Baldoví, incidint en què Compromís no és una força "radical" sinó "molt pragmàtica" i partidària d'arribar a acords. "Segur que hi ha un punt mitjà en què ens podem entendre", ha conclòs

Destacats