Compromís insta al PP a no permetre més la indecència de què la Presidenta de Les Corts no condemne la violència masclista

Guardar

Veronica Ruiz
Veronica Ruiz

La diputada de Compromís i portaveu d'Igualtat en Les Corts, Verònica Ruiz, ha assenyalat hui que "està en mans del PP continuar permetent l'oprobi de què la segona autoritat de l'autogovern valencià, la Presidenta de Les Corts, Llanos Masó, continue sense condemnar la violència masclista en les convocatòries oficials dels minuts de silenci que realitza el parlament valencià".

"Com ja avançàrem la setmana passada -ha afegit Ruiz- el meu grup parlamentari ha presentat una proposició no de llei per a reprovar a Llanos Masó per l'actitud indecent, primer d'ometre expressament el concepte de violència masclista i de gènere en les convocatòries i després apartant-se de la pancarta institucional condemnatòria".

Evitar la condemna explícita dels casos de violència masclista per part de la Presidenta de Les Corts és un incompliment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista aprovat per unanimitat pel parlament valencià. Amb aquesta actuació, Llanos Masó ha trencat unilateralment el compromís i l'acord polític, social, cultural, cívic i econòmic per a erradicar la violència masclista de la nostra societat.

"Des de Compromís instem al PP a acabar amb aquesta situació donant suport a aquesta iniciativa que a més de la reprovació planteja a la Mesa de les Corts la necessitat de qualificar expressament de violència masclista i de gènere aquests assassinats a les convocatòries oficials dels minuts de silenci", ha explicat la parlamentària.

A més amb aquesta proposició no de llei s'acorda donar el mandat a la Mesa d'organitzar el pròxim 25 de novembre un programa d'activitats i accions contra la violència masclista i de gènere a les Corts. Així com s'insta el Consell a blindar i augmentar les partides pressupostàries destinades a lluitar contra la violència de gènere i masclista i impulsar la segona edició del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista amb el conjunt d'agents implicats.

En aquesta mateixa línia Ruiz ha anunciat la presentació d'iniciatives parlamentàries per a què el Consell reponga pels dubtes que ha mostrat públicament la consellera de Justícia Elisa Núñez sobre la continuïtat de les oficines de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere. "És una barbaritat que la responsable de justícia de la nostra administració s'expresse d'eixa manera, el retrocés en la lluita contra la violència masclista que ha suposat l'arribada del VOX a les nostres institucions de la mà del PP és molt greu. No s'ha de permetre la ruptura d'aquesta manera dels consensos a què havíem arribat les forces democràtiques, creiem que la consellera d'Igualtat hauria de dir alguna cosa al respecte", ha conclòs la diputada.

Arxivat a:

Destacats