Compromís insta al Consell a establir ajudes urgents als municipis afectats per la DANA

Guardar

Rescat d'un cotxe per la DANA a Manises
Rescat d'un cotxe per la DANA a Manises

Compromís ha exigit hui al Consell l'establiment d'ajudes urgents per a aquells municipis que han sofert inundacions i destrosses per la virulenta DANA d'aquest cap de setmana.

Segons explica el portaveu adjunt a Les Corts, Vicent Marzà, "el pas de la DANA pel nostre territori ha causat estralls, amb importants inundacions que han negat carrers, han deixat persones atrapades, han provocat danys personals i en mobiliari públic, tallat carreteres i obligat a suspendre connexions ferroviàries".

"Les comarques de Castelló han sigut les més afectades, on trobem casos com el de Borriol on l'acumulació d'aigua ha causat multitud de desperfectes amb caigudes d'arbres, conats d'incendi per caiguda de llamps, despreniment de sostre en edificis, rescat de persones atrapades per l'aigua en els seus vehicles i buidatge d'aigua en baixos i soterranis. Una situació que han viscut d'igual manera nombroses localitats que necessiten ajuda de manera immediata per part de la Generalitat".

Davant aquesta situació des de Compromís s'insta al Consell a realitzar actuacions urgents que faciliten l'avaluació de danys en els municipis afectats, garantisquen la correcta adequació de les zones sinistrades, així com l'establiment d'ajudes que pal·lien els nombrosos desperfectes patits als municipis per retornar el més ràpidament possible a la normalitat.

Destacats