Compromís inicia el seu procés de primàries amb l'obertura de candidatures i inscripcions

Del 16 al 20 es recolliran els avals, les votacions seran del 8 al 10 de febrer, l'11 es publicaran resultats i el 14 es proclamaran

Guardar

Seu de Compromís
Seu de Compromís

Compromís començarà aquest pròxim dilluns 9 de gener el procés de primàries de les eleccions autonòmiques i municipals de 2023 amb l'obertura del termini per a presentar candidatures i la inscripció al cens per a poder triar les llistes.

El cens de les primàries estarà compost per les persones que figuren com a militants o simpatitzants de la coalició o els partits que la formen i totes aquelles persones que del 9 de gener al 3 de febrer, tots dos inclosos, s'inscriguen a través de la pàgina primaries.compromis.net.

Per a poder votar en les primàries cal acreditar veïnatge a la Comunitat Valenciana, ser major de 16 anys i manifestar la voluntat de "compartir els valors" de Compromís en el formulari d'inscripció, ha indicat la coalició en un comunicat.

El termini de presentació de candidatures comença el dia 9 i acaba el 15 de gener. A partir del dia 16 i fins al 20 del mateix mes els candidats i candidates procediran a la recollida dels avals establits per a poder formar part de les primàries.

En el cas de la votació per a triar candidat o candidata a la Presidència de la Generalitat seran necessaris 430 avals; per a nombre dos per la circumscripció de València, 203 avals; per a encapçalar la llista a la circumscripció d'Alacant, 70; i a la de Castelló, 33. Per a formar part de la resta de la llista els avals necessaris són 81 per a la circumscripció de València, 28 per a la d'Alacant i 14 per a la de Castelló.

Les votacions en línia es realitzaran del 8 al 10 de febrer i les votacions presencials, l'11 de febrer en les diferents taules que habilitarà la coalició en tot el territori. El mateix dia 11 a partir de les 20.00 hores s'oferiran els resultats de les primàries, que seran proclamats de manera oficial el 14 de febrer.

A més de les primàries per a les Corts Valencianes, en aqueixes mateixes dates també es realitzaran les votacions per a les llistes municipals d'aquelles localitats que no les hagen consensuades a través del procés assembleari habilitat.

Des de la coalició han destacat que les primàries són una "expressió inequívoca" de la "ferma creença en la democràcia participativa interna i externa". "Som l'única formació que aposta elecció després d'elecció per unes primàries obertes on tota la ciutadania confecciona les llistes i tria i ordena a les persones candidates", ha defensat la coportavoz de Compromís, Àgueda Micó.

"Les primàries obertes ajuden a convertir Compromís en la casa de totes les valencianes i valencians", ha recalcat, al mateix temps que ha defensat que la coalició és "l'eina imprescindible per a un tercer Botànic, la participació de la ciutadania en la confecció de les nostres candidatures és una manera d'il·lusionar i fer partícips d'aquest projecte a la majoria de la gent, que vol avançar cap a una societat justa i pròspera per a tots i no retrocedir a un temps de corrupció i retallades".

Arxivat a:

Destacats