Compromís impulsa que huit partits demanen el tancament de la central nuclear de Cofrents en el Congrés

El bloc de la investidura pressiona al Govern perquè no allargue la vida útil de la planta valenciana a deu dies que vença el termini per a decidir si prorroga la vida útil de la central de Cofrents o si s'inicien els tràmits per al seu tancament

Guardar

Foto Tanquem Cofrents
Foto Tanquem Cofrents

Compromís, Més País-Equo, ERC, Podemos, Junts, Bildu, BNG i CUP han mostrat el seu suport a la plataforma Tanquem Cofrents i, amb això, el seu rebuig a allargar la vida útil de la central nuclear de Cofrents fins a l'any 2030. Els partits intensifiquen la pressió al Govern perquè el 20 de març, data en la qual caduca la llicència de funcionament de la central nuclear, el Govern decidisca iniciar els tràmits per a desmantellar Cofrents.

El passat 25 de febrer la Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, no va aclarir els plans del Govern sobre el futur de la nuclear de Cofrents, després de ser preguntada en el ple del Congrés pel portaveu de Compromís, Joan Baldoví, una postura que resulta incompatible amb la lluita contra l'emergència climàtica.

Baldoví ha declarat que "en uns dies decisius en el quals sabrem si es prorroga 10 anys més la central nuclear de Cofrents, cal remarcar que no necessitem aquest tipus d'energia per a proveir-nos i que la voluntat del poble valencià expressada a través les Corts Valencianes, va ser la de tancar aquesta planta per innecessària, insostenible i poc rendible econòmicament".

El portaveu de Compromís ha mostrat també la seua preocupació sobre la situació límit en la qual es troben les piscines de residus de la central. "Si s'amplia la central una altra dècada es generarien tones de residus radioactius que no tenen un lloc on guardar-se i que són un constant perill per a la ciutadania i un malbaratament econòmic per a les arques de l'Estat".

"Seria impropi d'un Govern progressista que diu treballar per un nou model energètic més sostenible allargar una central nuclear innecessària, perillosa i caríssima, per la qual cosa esperem que la Ministra prenga la decisió que beneficia a la ciutadania i deixe de costat les pressions del lobby energètic", ha manifestat Baldoví.

Arxivat a:

Destacats