Compromís i Más País exigeixen un "gir social dràstic" i "lleialtat" mútua per a donar suport als Pressupostos, fins i tot amb Cs

Guardar

fotonoticia_20200916212154_1920
fotonoticia_20200916212154_1920

Más País-Equo i Compromís han traslladat aquest dimecres a la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, la seua disposició a donar suport als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2021 si suposen un "gir social dràstic" i es negocien amb "lleialtat mútua", fins i tot si compten també amb el suport de Ciutadans.

"L'important és el quin, no el qui", han subratllat tant el líder de Más País, Íñigo Errejón, com el diputat de Compromís, Joan Baldoví, després de la trobada que han mantingut en el Congrés amb la 'número dos' del Govern.

Errejón ha explicat que s'ha tractat d'un primer acostament i que no han entrat al detall dels comptes públics, però ha urgit al Ministeri d'Hisenda a posar-se com més prompte millor amb els números perquè la situació de part de la població comença a ser "desesperada".

Al seu judici, els Pressupostos han de ser "socials" i també "verds" per a donar resposta a les persones que pitjor ho estan passant amb aquesta crisi. "No poden ser uns Pressupostos de fum social", ha advertit.

A més, tots dos han aprofitat la reunió amb Calvo per a queixar-se de tracte que el Govern dona als qui, segons han explicat, continuen volent que siguen els seus "socis preferents". Errejón ha assenyalat que han trobat comprensió per part de la vicepresidenta, però han insistit que l'Executiu ha de passar de les paraules als fets.

CUIDAR ALS SOCIS

"La investidura va eixir per dos vots; el Govern hauria de ser extraordinàriament acurat en les seues relacions amb els seus vots. Els nostres vots no són gratis ni automàtics, ha de cuidar-los", ha explicitat el líder de Más País.

Del seu costat, Baldoví ha cridat a aprendre de l'ocorregut la setmana passada, quan el Congrés va tombar el decret sobre els romanents municipals, i ha exigit negociar amb "lleialtat d'anada i tornada".

A més, entre les condicions de Compromís per a fixar els comptes ha citat la necessitat d'avançar en un nou sistema de finançament autonòmic. "El Govern ha de complir el signat", ha incidit.

Arxivat a:

Destacats