Compromís exigix a Catalá l’apertura de la Casa Forestal de El Saler com a centre sociocultural per al veïnat

El regidor Sergi Campillo destaca que “des del govern de Joan Ribó deixàrem enllestida la reforma per a adaptar-la a l’ús públic” i critica que “Catalá, bé per desídia bé per interessos no declarats, la manté tancada ja 9 mesos

Guardar

Casa Forestal en El Saler
Casa Forestal en El Saler

La Casa Forestal va ser construïda en 1920, restaurada integralment en 1957, rehabilitada estructuralment al final de la dècada dels noranta i durant el mandat passat s’ha desenvolupat un projecte de remodelació integral. El regidor de Compromís per València Sergi Campillo explica que “la Casa Forestal de El Saler és un edifici molt simbòlic per a l’Ajuntament, en mig de la Devesa, però que l’anterior govern del PP utilitzava només per a actes privats. Va ser en 2015 amb el govern de Joan Ribó que es va obrir a la ciutadania i posteriorment vam deixar fet un projecte de rehabilitació integral per tal de crear un nou recurs cultural i social per a les entitats de El Saler i els Pobles del Sud, i un centre d’interpretació del bosc de la Devesa”.  

Ara bé, 9 mesos després d’acabar l’obra, Catalá manté la Casa Forestal tancada i des de Compromís mostren la seua preocupació perquè el govern del PP i Vox “vulguen fer, de nou, de la Casa Forestal el seu xiringuito per a festes i saraos privats i això és inacceptable tenint en compte la inversió realitzada per al seu ús públic”, assenyala Campillo. Per això, la formació valencianista exigeix la seua apertura immediatament.

Interior de la Casa Forestal
Interior de la Casa Forestal

El projecte de rehabilitació acabat ha inclòs tant l’interior com l’exterior de l’edifici. Dins s’ha condicionat la il·luminació, la climatització, la fusteria i els accessos en la part anomenada Casa Gran. Fora s’ha adequat el porxe, l’aparcament, les entrades a l’edifici, els accessos al recinte i zones d’ús públic de l’entorn; i s’ha incorporat enllumenat led i paviment de formigó en l’àrea de pas de vianants. Igualment s’han eliminat les barreres arquitectòniques i s’han recuperat elements de valor patrimonial, com ara una ceràmica en la planta baixa que constitueix “una magnífica representació de la llegenda de la serp Sancha i el pastor, immortalitzada per Blasco Ibáñez en la novel·la Cañas y barro”, com ha posat en valor Sergi Campillo.

La finalitat d’este projecte, en el qual es va invertir mig milió d’euros, va ser destinar la Casa Forestal a centre sociocultural on es programen presentacions de llibres i altres activitats divulgatives i culturals. Per al regidor Sergi Campillo, “Catalá, bé per desídia bé per interessos no declarats, la manté tancada ja 9 mesos. És inacceptable”.

Destacats