Compromís exigeix que el Govern complisca amb el mandat de la UE per a protegir i promocionar les llengües cooficials en la Llei Audiovisual

Álvaro: "El govern contesta amb una fake de manual al senador Mulet mentre valencians, catalans i bascos presentem propostes per a exigir la protecció de les llengües cooficials en l'avantprojecte de llei"

Guardar

Edifici de la seu de la televisió valenciana À Punt, a València
Edifici de la seu de la televisió valenciana À Punt, a València

"El Govern no sols no està protegint les llengües cooficials al sector audiovisual, sinó que menteix quan diu que les protegeix i, a més, incompleix els seus compromisos amb Europa". Així de contundent s'ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Álvaro, després de conéixer que el Govern considera, tal com consta en una resposta parlamentària al senador Carles Mulet, que "l'Avantprojecte de llei General de Comunicació Audiovisual defensa i promou l'ús de totes les llengües oficials de l'Estat en la creació audiovisual".

Segons Álvaro, la resposta del Govern a Mulet "és una fake de manual. I és evident que ho és perquè tant formacions polítiques catalanes, com valencianes i basques estem presentant propostes per a exigir que s'incloguen les llengües cooficials en l'avantprojecte, perquè no hi ha protecció efectiva ni suficient de les llengües autòctones".

De fet, "la resposta del Govern és un insult a la intel·ligència i un menyspreu al Consell". En aquest sentit, ha recordat que des de la Secretaria Autonòmica de Prospectiva i Comunicació "es va remetre un informe en el qual es realitzaven una sèrie d'aportacions a l'avantprojecte i, entre elles, es recomanava un 'major pluralisme lingüístic en l'avantprojecte de llei', pràcticament inexistent", ha afirmat.

Per aquest motiu, la diputada de Compromís ha subratllat que "la resposta del Govern no sols suposa un engany als principis de la norma europea que s'ha transposat, sinó també un menyspreu a les propostes del Botànic d'augmentar la pluralitat lingüística".

Mònica Álvaro, que fa escassos dies va presentar una esmena en Les Corts per a blindar un mínim d'un cinc per cent de valencià en el contingut de les plataformes digitals de televisió, ha manifestat que "des de Compromís plantarem batalla no sols per la pervivència i el respecte del valencià, sinó perquè això suposarà una garantia de futur per al sector audiovisual valencià".

Arxivat a:

Destacats