Compromís escenifica en Patraix l'aposta del govern de Ribó per la regeneració del parc d'habitatges

"Volem rehabilitar més de 700 habitatges i 366 d'elles estan en Patraix", afirma Joan Ribó

Guardar

Trobada ciutadana de Compromís en Patraix amb Joan Ribó, Giuseppe Grezzi i Lucía Beamud
Trobada ciutadana de Compromís en Patraix amb Joan Ribó, Giuseppe Grezzi i Lucía Beamud

Millorar el parc d'habitatges de València és una prioritat per al govern de Joan Ribó. Una aposta que ha quedat palesa en la trobada ciutadana que tant l'alcalde, com els regidors Giuseppe Grezzi i Lucía Beamud han tingut aquest matí en Patraix amb 250 veïns i veïnes.

Una trobada que ha servit per a dialogar amb elles i ells, atendre els seus suggeriments per a millorar el barri i donar comptes de la gestió que estan duent a terme des del govern municipal.

Patraix, de fet, és un dels barris protagonistes en aquesta aposta per regenerar el parc d'habitatges de la capital del Túria. "Volem rehabilitar més de 700 habitatges i 366 d'elles estan en Patraix", ha concretat el primer edil, en referència al Grupo Virgen de los Desamparado, un conjunt d'edificis de l'any 1965 en l'encreuament dels carrers de Pius XI i Manuel Simó, on es preveu rehabilitar 33 blocs, amb una inversió d'11,5 milions d'euros.

Joan Ribó ha detallat que l'objectiu és ampliar el parc d'habitatges sense consumir més sòl i per a poder aconseguir-lo l'Ajuntament de València opta per primera vegada a ajudes per valor de 20 milions d'euros dels fons europeus Next Generation per a incentivar la regeneració d'habitatges. En aquest sentit, l'Ajuntament destinarà un terç dels fons, el Ministeri un 62,4%, la generalitat un 3,4% i els particulars un 0,85%.

D'altra banda, Ribó ha explicat que des del govern municipal es demanarà a l'administració autonòmica poder utilitzar huit solars municipals de la ciutat per a construir habitatge que es posarà a la disposició de la ciutadania en règim de lloguer assequible.

Millores en la mobilitat sostenible

Ribó ha explicat també que un altre àmbit en el qual Patraix serà protagonista en els pròxims mesos és el de la mobilitat sostenible i ha fet referència a "la millora considerable de les línies dels autobusos municipals de l'EMT que ha suposat l'ampliació de la xarxa nocturna, tant en línies com en horaris, facilitant així els desplaçaments des de i fins a Patraix".

L'edil Giuseppe Grezzi, responsable de l'àrea de Mobilitat a l'Ajuntament, ha destacat els projectes de nous carrils bici que cosiran Patraix amb els barris contigus i amb la resta de la ciutat. "Molt prompte farem realitat algunes de les infraestructures més reivindicades pels veïns i veïnes de Patraix", ha afirmat. En aqueix sentit, ha explicat que "afrontem una autèntica revolució en l'àmbit de la mobilitat sostenible amb la creació dels nous eixos ciclistes de Gaspar Aguilar, Tres Forques, Arxiduc Carles i el carrer Conca, als quals cal afegir la finalització molt prompte de les obres en l'avinguda del Cid i les ja finalitzades de Pérez Galdós-Giorgeta".

També s'ha referit al projecte d'humanització de l'avinguda de Gaspar Aguilar, que anirà lligat al del carrer de Sant Vicent. "La proposta permetrà millorar la connectivitat de vianants i ciclistes en els districtes de Patraix, Jesús i Quatre Carreres, a més de tindre un impacte en la salut, en reduir la contaminació", ha explicat Grezzi.

Nou centre cívic de Patraix

Per part seua, la regidora Lucía Beamud ha destacat la creació de nous equipaments públics a la disposició de la ciutadania, com el nou centre cívic de Patraix, que al costat del Centre Municipal de Serveis Socials del barri, suposarà un espai de cohesió social per als veïns i veïnes i per a les associacions i entitats del barri.

"Patraix és un dels barris més singulars de València, tant per la seua cultura com pel seu patrimoni, i per això estem posant l'accent a potenciar els seus valors històrics, culturals i arqueològics amb espais com aquest, que respectarà la seua idiosincràsia i impulsarà la convivència en el barri", ha explicat.

El nou centre de salut de Tres Forques o la millora de l'enllumenat, que han convertit a Patraix en el primer barri de la ciutat amb la totalitat del seu enllumenat públic eficient, han sigut uns altres dels temes sobre els quals han dialogat amb els veïns i les veïnes del barri.

Destacats