Compromís descarta cedir el seu escó a Brussel·les a IU i emplaça a Sumar i 'comuns' a explorar eixa opció si volen

Guardar

La portaveu de Compromís en el Congrés, Águeda Micó
La portaveu de Compromís en el Congrés, Águeda Micó

La portaveu de Compromís en el Congrés, Águeda Micó, ha descartat que la seua formació cedisca l'escó obtingut en les eleccions europees ni la via de girar llocs perquè IU puga tindre eurodiputat, per la qual cosa emplaça a Sumar, 'comuns' i l'organització que lidera Antonio Maíllo al fet que exploren eixa possibilitat si volen.

Així s'ha manifestat en roda de premsa en la Cambra Baixa qüestionada sobre les declaracions d'este matí de Maíllo, que obria l'opció de "parlar" amb Sumar "de manera fraternal" perquè el 'número dos' de la coalició de partits a les eleccions europees del diumenge, Jaume Asens, renuncie i cedisca al seu escó en el Parlament Europeu perquè IU i el seu principal candidat, Manu Pineda, obtinguen representació.

Sumar va aconseguir diumenge passat tres escons per al seu cap de llista, Estrella Galán (Sumar), Asens per part dels 'comuns' i Vicent Marzà de Compromís. Pineda, que anava en el quart lloc de la llista, no va eixir triat i suposa que la formació per primera vegada en la seua història es queda fora de l'Eurocambra.

Durant la seua compareixença, Micó ha manifestat que Compromís ha tingut un "magnífic resultat" en la Comunitat Valenciana, aconseguint quasi el 8% dels vots en esta autonomia en contraposició al 4,6% de Sumar en el conjunt del país.

En conseqüència, ha defés que en Compromís han "complit" amb la seua part de l'acord de coalició per al 9J i s'han bolcat en la campanya, aconseguint que Compromís recupere "la veu valenciana" a Europa amb la presència de Marzà en l'Eurocambra durant els cinc anys de legislatura.

"Jo crec, des de tot el respecte a la resta de partits de Sumar, que si creuen oportú obrir eixa possibilitat que entre ells es partisquen el temps, ens sembla perfecte, però en Compromís estem fora d'eixa partició", ha resolt Micó.

Arxivat a:

Destacats