Compromís denúncia en un vídeo la Gran Innocentada que pateix la ciutadania valenciana

Guardar

La gran inocentada de Compromís
La gran inocentada de Compromís

Amb motiu del dia dels Innocents, Compromís ha fet públic un vídeo satíric on sota el nom "La Gran Innocentada" denuncia les milers de cancel·lacions que només en un any ha dut a terme Renfe al territori valencià, i la insostenible situació de les rodalies valencianes per la manca d'inversió i l'abandonament per part del govern d'Espanya.

El vídeo simula un 'call center' d'una tradicional gala televisiva del dia dels innocents, on podem vore a algunes de les primeres espases de la coalició, com Mónica Oltra, Joan Ribó, Joan Baldoví, Fran Ferri, Mireia Mollà o Juan Ponce, agafant telefonades de diferents punts de la geografia valenciana i apuntant-les en un comptador.

En un moment concret, Fran Ferri i Mireia Mollà, conductors de la gala, anuncien que s'ha arribat a la xifra rècord en tot l'Estat de 7.593, fet que produeix que tots s'alcen a celebrar-ho. És precisament en eixe punt quan el vídeo canvia de to i on abans veiem una festa, ara apareix una sala buida on se'n van apagant les llums i escoltem una veu off que revela la denúncia.

"7.593 és la barbaritat de trens de Rodalia que el Govern d'Espanya  ens ha cancel·lat en un sol any, tant de bo açò no fora cap broma perquè qui ho sofrim absolutament tots els dies no ens fa ni (p...) gràcia. Ja hi ha prou de la gran innocentada que patim".

Preguntes parlamentàries i compareixença

La coalició presentarà a inicis de gener una bateria de preguntes al Congrés i el Senat per a conèixer quins trens de rodalia han estat programats d'acord amb la proposta d'horaris de Renfe, i quins van ser finalment cancel·lats o retardats, així com saber les inversions reals finalitzades per part del Govern de Pedro Sánchez en l'exercici 2020-2021.

En este sentit el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha assenyalat que "pel govern de l'estat han passat molts ministres de Foment i el servei de rodalia valencià segueix sent catastròfic. Ja no ens valen bones paraules i declaracions d'intencions, necessitem urgentment que s'executen les partides i que tot allò que s'anuncia, s'escriga d'una vegada per totes al BOE i siguen millores reals del servei de rodalia".

"Per això, nosaltres demanarem la compareixença de la ministra de Transport al Ple del Congrés per a que, després de les promeses, pose remei a una situació que no ens mereixem els cinc milions de valencianes i valencians", ha conclòs Baldoví.

 

Destacats