Compromís denuncia que Catalá ha eliminat el servei InfoSex d'assessorament afectiu sexual per a joves

Per a Lucía Beamud "és una decisió ideològica per part d'un govern d'ultradreta amb una clara intenció de retallar drets"

Guardar

 La regidora de Compromís per València, Lucía Beamud
La regidora de Compromís per València, Lucía Beamud

En la seua resposta, la regidora de Vox encarregada de l'àrea de Joventut, Mónica Gil assegura que "no es pensa seguir prestant aquest servei al llarg de l'any 2024" justificant la seua eliminació amb una disminució de la demanda. Ara bé, Compromís assegura que "les dades que ofereix la regidora estan tergiversades de forma totalment tendenciosa per a encobrir l'eliminació d'un servei per raons ideològiques". De fet, explica Lucía Beamud, al llarg d'aquests 4 anys 3.953 joves han rebut algun tipus d'informació o assessorament en aquesta matèria i s'han oferit tallers sobre l'amor romàntic, la diversitat sexual i de gènere, identitats no binàries, la menstruació, el plaer o les malalties de transmissió sexual.

La regidora de Compromís per València Lucía Beamud ha posat en valor aquest recurs específic sobre informació i assessorament afectiu-sexual, InfoSex, que està dins del Servei d'Informació i Assessorament Juvenil que ofereix l'Ajuntament dirigit a la població més jove i que ofereix orientació sobre el mercat laboral, l'accés a l'habitatge o consultes relacionades amb l'aspecte afectiu-sexual i psicològic, "un recurs que molts joves han utilitzat aquests anys per a rebre orientació en funció de les seues necessitats, millorar les seues habilitats i adquirir eines per a millorar la seua vida".

Respecte al servei específic sobre informació i assessorament afectiu-sexual, InfoSex i segons les dades que recullen les memòries dels últims anys, s'ha treballat en dos línies diferenciades: d'una banda amb un punt d'informació online i presencial atenent les necessitats específiques i per una altra amb formacions en instituts de batxillerat en col·laboració amb el servei d'educació.

La regidora de Compromís Lucía Beamud considera "sectària i irresponsable" la desaparició d'aquest servei. Per a Beamud "Catalá mentix doblement. La primera manipulant les dades per a justificar l'eliminació d'un servei fonamental per a la població jove d'aquesta ciutat. I la segona, i més, greu, mentix per encobrir el que hi ha darrere d'aquesta eliminació de drets: la por que té la dreta i la ultradreta al fet que les persones puguen desenvolupar la seua sexualitat en llibertat i igualtat, la por a la diversitat. I per sobre de tot el seu negacionisme a la violència masclista, a la diversitat i a les persones LGTBI+".

Destacats