Compromís denuncia el caos generat en radiologia de l'Hospital la Fe per la suspensió de l'autoconcert

Guardar

El portaveu de Sanitat de Compromís a Les Corts, Carles Esteve
El portaveu de Sanitat de Compromís a Les Corts, Carles Esteve

El portaveu de sanitat i diputat de Compromís a les Corts, Carles Esteve, ha denunciat hui que la suspensió de l'autoconcert sanitari a l'Hospital La Fe de València ha generat una situació molt complicada en el funcionament del servei de radiologia, amb retards perillosos en el diagnòstic de patologies greus.

L'autoconcert és el programa establert per l'anterior govern del Botànic per aconseguir reduir les llistes d'espera, agilitzant serveis sanitaris amb els recursos materials i de personal del mateix centre hospitalari. Un sistema que en el cas de La Fe la conselleria de Sanitat va paralitzar el passat 1 de febrer.

Com explica Esteve "els professionals sanitaris d'este hospital, vaixell insígnia del sistema públic valenciana, ens han fet arribar denúncies de la degradació del servei de diagnòstic per radiologia que està suposant esta decisió injustificada presa pel departament que dirigeix el conseller Marciano Gómez".

La suspensió de l'autoconcert està comportant retards greus en pacients que esperen un diagnòstic per a saber si tenen càncer, ja que es redueixen del nombre de proves diàries que ara es poden fer a la unitat de radiologia. Amb el Botànic les llistes d'espera sanitàries es publicaven mensualment, el govern de Mazón s'ha carregat este exercici de transparència i ara només es publiquen cada sis mesos; les últimes dades publicades són de gener i les pròximes s'esperen per al pròxim juliol. "No volen que es puga anar controlant mes a mes les conseqüències que té la seua erràtica gestió".

Des de Compromís s'exigeixen explicacions al conseller de Sanitat, "té el personal, els mitjans i el pressupost per a continuar amb l'autoconcert, és incomprensible que ho tinga parat. Estem parlant de pacients de la Fe als que se'ls ajorna fer-se un TAC per a saber sí tenen càncer, tenint els recursos per reduir la llista d'espera de radiologia d'este centre hospitalari. Volem que Marciano Gómez ens infome també si la mateixa situació està produint-se en altres hospitals públics".

"Tot açò -ha afegit el parlamentari- està succeint a la vegada que tant Gómez com el president Mazón repetixen una vegada i una altra mentida sobre la gestió del Botànic en les campanyes de cribatge, amb unes xifres inventades que les mateixes dades de la conselleria desmenteixen. L'única explicació d'esta actitud tan bèstia i irresponsable és l'ànsia de privatitzacions".

"Després de l'evident fracàs del model Alzira, el PP té molta pressa per privatitzar de nou com més serveis sanitaris millor. La conjunció de les mentides amb la degradació màxima dels serveis de diagnòstic està assenyalant por on aniran les pròximes privatitzacions, amb les quals estafar a la ciutadania perquè uns quants amics seus facen un gran negoci", ha conclòs Esteve.

Destacats