Compromís demanarà explicacions a l'APV per l'ocultació de contractes a membres del seu Consell d'Administració

Guardar

Papi Robles, síndica de Compromís, en una intervenció en Les Corts
Papi Robles, síndica de Compromís, en una intervenció en Les Corts

La síndica de Compromís en Les Corts, Papi Robles, ha sol·licitat la compareixença del president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, en la Comissió d'Obres Públiques del parlament valencià, "per a rendir comptes de la seua gestió al capdavant del Port de València després d'haver conegut per la premsa les irregularitats comeses a l'hora d'atorgar contractes o l'ocultació d'eixes dades a membres del Consell d'Administració de l'APV".

Segons Robles, "volem aclarir totes les circumstàncies que envolten unes pràctiques que, des de Compromís, considerem inacceptables i contràries al bon govern d'una administració pública. Demanar aquesta compareixença és una oportunitat que li oferim al senyor Martínez per a donar explicacions en seu parlamentària".

"I em reafirme i insistisc en el que ja he dit: després dels fets coneguts en l'informe de l'Advocacia General de l'Estat, el president de la Generalitat tindria, com a mínim, que qüestionar-se el nomenament del president de l'Autoritat Portuària valenciana. No hem d'oblidar que el Botànic és sinònim de transparència i decència. I Martínez hauria de complir-ho", ha afegit Robles.

D'altra banda, el portaveu i diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una sèrie de preguntes dirigides a Ports de l'Estat arran del bloqueig en Twitter que ha fet l'APV al compte de l'Associació de Veïns de la Devesa del Saler i que aquesta associació ha denunciat en el seu perfil de la xarxa social.

Segons Baldoví, "el bloqueig de comptes veïnals per part d'un perfil institucional com el de l'Autoritat Portuària suposa un greuge i una trava en l'accés a la informació pública per part de la ciutadania. I no sabem com el seu president, Aurelio Martínez, pretén compatibilitzar aquesta pràctica obscena amb la suposada transparència i participació de la qual intenta presumir".

Arxivat a:

Destacats